Nicolas Sarkozy - Fişă biografică inedită

NicolasSarkozy 60xTatăl lui Nicolas Sarkozy este Nagybócsai Sárközy Pál, provenind dintr-o familie aristocrată ungară din regiunea Szeged, născut în 1928 la Budapesta, refugiat în 1944 în Franţa.

Mama sa este Andrée Sárközy, născută Mallah, fiica unui medic evreu sefard originar din Salonic, convertit la catolicism în 1917 cu ocazia căsătoriei cu Adèle Bouvier (1891- 1956). Andrée Sárközy este de profesie jurist şi a lucrat vreme îndelungată ca avocat, înscrisă fiind în baroul Nanterre. Soţii Sárközy au adus pe lume trei copii: Guillaume (n. 1952), Nicolas (n. 1955) şi François (n. 1957), pe care i-au botezat în religia catolică. În anul 1959 soţii Sárközy au divorţat.

Căsătoriile şi divorţul

Nicolas Sarkozy s-a căsătorit în 1982 cu Marie-Dominique Culioli, fiica unui farmacist, cu care are doi copii: Pierre (n. 1985) şi Jean (n. 1987). S-a despărţit de aceasta în 1996 şi, după divorţul ce a durat patru luni, în luna octombrie a aceluiaşi an, s-a căsătorit cu Cécilia Ciganer-Albeniz (bunicul ei din partea tatălui provenind dintr-o familie amestecată din ţigani români - de unde numele de Ciganer - şi evrei ruşi, strănepoată pe linie maternă a compozitorului Isaac Albéniz).

Au împreună un fiu, Louis, născut în 1997. În toamna anului 2005, Cécilia părăseşte domiciliul conjugal, în urma unei relaţii a lui Nicolas Sarkozy cu Anne Fulda, jurnalistă la Le Figaro, provenind dintr-o familie de evrei originari din România. După câteva luni în care apar comentarii savuroase în presa franceză de scandal, căsnicia cu Cécilia se reface.

domeniu: 
categorie: