Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Nivelul de pregătire din licee şi scolile profesionale este necorespunzător cerinţelor de pe piaţa muncii

Nivelul de pregătire din licee şi şcolile profesionale este necorespunzător cerinţelor de pe piaţa muncii, ceea ce presupune o nouă formare profesională, potrivit unor date dintr-un studiu prezentat marţi de directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale /INCSMP/, Vasilica Ciucă. Studiul a fost realizat în vederea furnizării de informaţii asupra impactului net al programelor de calificare şi recalificare, ce au avut drept ţintă şomeri înregistraţi, în perioada ianuarie 2001- jumătatea anului 2002, la Agenţia judeţeană de ocupare a forţei de muncă din Braşov. Această perioadă s-a ales pentru a asigura o distanţă suficient de mare de la absolvirea cursului de formare profesională până în prezent, astfel încât analiza să fie mai concludentă, potrivit afirmaţiilor făcute de directorul INCSMP.

Analiza s-a făcut pe baza a 602 chestionare, din care 253 au fost completate de participanţii la cursuri de calificare / recalificare şi 349 cu răspunsuri de la subiecţii neparticipanţi la curs.

Din evaluarea programului de calificare şi recalificare reiese că 63,7 la sută dintre participanţi au declarat că programul este bun, considerând că abilităţile dobândite i-au ajutat să-şi găsească un loc de muncă, în timp ce 29,6 la sută spun că abilităţile dobândite nu i-au ajutat să se încadreze în muncă.

domeniu: 
categorie: 
Autor: