Noaptea Învierii la Radio România Cultural este... muzicală!

De Inviere, Radio Romania Cultural a pregatit un program muzical special. Pana la miezul noptii, traditiile spirituale se intrupeaza muzical in Patimile dupa Matei de Johann Sebastian Bach, muzica evreiasca de Pessah si Oratoriul Bizantin de Pasti de Paul Constantinescu.

Iar dupa ce Lumina Invierii se va rasfrange asupra tuturor, in cadenta jumatatilor de ora, pana la 6 dimineata, am pregatit Cantari de Inviere cu Corala Barbateasca Ortodoxa Te Deum Laudamus si Corul Madrigal, piese de Bach cu Richard Galliano si sextetul sau, selectiuni de pe Vocabularies, ultimul compact disc al lui Bobby McFerrin (ce va fi lansat peste cateva zile in Statele Unite), cantonete si melodii cu Mario Lanza, secvente celebre din opere si operete, miniaturi instrumentale cu James Galway, Alexandru Tomescu, Horia Mihail si Maxim Vengerov, gospels din repertoriul Canadian Brass, iar din taigaua ruseasca – Corul si Orchestra Armatei Rosii.

Daca va place... retro, ascultati-i pe Ray Charles si Yma Sumak! Prin Parisul de altadata ne plimbam cu Edith Piaf, Joe Dassin si Charles Aznavour, iar slagare romanesti sunt cantate de Proconsul, Ovidiu Komornyk, Holograf, Paula Seling, Taxi si Voltaj.

11 ore neintrerupte de muzica la Radio Romania Cultural, in Noaptea Invierii, intr-un program de Sorina Goia si Ioana Alexandra.

domeniu: 
categorie: