Noi chichiţe procedurale pentru întârzierea adoptării Regulamentului Senatului

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a încercat joi sa puna bete in roate adoptarii articolelor Regulamentului intr-un ritm mai alert, amenintând ca va cere listelele nominale de la comisii pentru a vedea cum a fost votat fiecare amendament în parte. Vacaroiu a facut aceasta declaratie, profitand de faptul ca membrii din Alianta ai comisiei de modificare a Regulamentului aveau opinii diferite pe marginea unor articole din acest Regulament.

Cu toate acestea, senatorii au votat sapte articole din Regulamentul Senatului, dezbaterile pe marginea acestuia, oprindu-se la articolul 23, cel care se refera, alaturi de urmatorul articol, tocmai la atributiile presedintelui Senatului.

Senatorii vor relua discutiile, cel mai probabil luni, întrucât Biroul Permanent le-a permis senatorilor sa mearga azi în teritoriu.

Discutiile se anunta deja foarte disputate, întrucât Alianta ajunge dupa doua saptamâni de tergiversari sa discute articolele care îi vor permite sa-l înlocuiasca pe Nicolae Vacaroiu.

domeniu: 
categorie: