Noul prefect de Timiş este Mircea Băcală

Şedinţa de guvern de sâmbătă a decongestionat o situaţie care exaspera mulţi politicieni din Timiş. Democrat-liberalul Mircea Băcală a fost nominalizat pentru postul de prefect al acestui judeţ, informează corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
Fostul liberal Ovidiu Drăgănescu a revenit din concediul medical cu 13 zile mai devreme, iar la câteva zile după apariţia sa la serviciu a şi fost înlocuit. Conform unor surse din PDL Timiş, Mircea Băcală a primit girul guvernului în şedinţa de sâmbătă, dar hârtia oficială o va primi numai luni, pentru ca apoi să se organizeze foarte repede şi ceremonia de învestire.

Ovidiu Drăgănescu a fost cel mai longeviv prefect de Timiş, el preluându-şi mandatul în ianuarie 2005. Primele încercări din această funcţie au fost cu gravele inundaţii din Banat din primăvara lui 2005, pentru ca, pe parcurs, să se remarce prin declaraţiile virulente contra samsarilor de terenuri şi a romilor care au cumpărat imobilele istorice din centrul Timişoarei.

Finalul de mandat i-a fost marcat de filmarea unei discuţii dintre fostul liberal şi reporterii sub acoperire, în timp ce dădea de înţeles că ar oferi 25.000 de euro pentru a rămâne în funcţie încă 30 de zile. Lui Drăgănescu i se va oferi un post de inspector guvernamental, aşa cum prevede legea. Fostul prefect a fost considerat cel mai râvnit burlac al Timişoarei.

Mircea Băcală, noul prefect, are 40 de ani şi este tot necăsătorit. Băcală nu este prea cunoscut opiniei publice, deoarece a stat ani de zile în umbra preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, din postura de consilier personal pe probleme juridice. Noul prefect de Timiş a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Europene din Lugoj, vorbeşte două limbi străine - engleză şi maghiară - şi este membru PD-L din 1998. Posturile de subprefect vor reveni PSD.

domeniu: 
categorie: 
Autor: