Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Numărul deţinuţilor din Botoşani creşte până la finele anului cu 10%

Începând de la jumătatea lunii octombrie şi până în luna decembrie numărul deţinuţilor aflaţi în Penitenciarul Botoşani creşte cu aproximativ 10%. În mare parte sunt aceleaşi persoane an de an care, nu au nici o sursă de venit şi nici cazare şi de aceea preferă ca pe perioada sezonului rece să stea după gratii deoarece beneficiază de cazare şi de trei mese pe zi. Pentru aceştia, Penitenciarul reprezintă prima lor casă.

Dacă în sezonul cald aceste persoane îşi găsesc un adăpost şi o ocupaţie, în lunile de iarnă aceştia nu au nici o sursă de venit. În perioada verii, aceste persoane comit o infracţiune minoră pentru care sunt cercetaţi şi judecaţi şi într-un final primesc câteva luni de închisoare. Pentru ei, condamnarea la închisoare este cea mai bună veste primită deoarece scapă de orice grijă.

Directorul Penitenciarul Botoşani, Marius Hliban a declarat că în fiecare an, în această perioadă numărul deţinuţilor creşte. Cadre din Penitenciarul Botoşani au declarat că cei mai mulţi deţinuţi aflaţi într-o astfel de situaţie nu au familii şi trăiesc de ani buni pe străzi. De aceea, pentru unii, Penitenciarul reprezintă singura soluţie de a supravieţui.

domeniu: 
categorie: