Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Numărul promovaţilor suceveni la Testele Naţionale a crescut

Numărul absolvenţilor de a opta din judeţul Suceava, care au promovat testele naţionale a crescut cu 93 după rezolvarea contestaţiilor, fiind de 6 526. Potrivit Inspectoratului Şcolar, din cele 1.745 contestaţii, majoritatea la limba şi literatura română, în 1.220 de cazuri notele au rămas aceleaşi, în 462 de situaţii notele au fost modificate prin creştere, iar în 63 prin scădere.

Testele naţionale au fost susţinute de 8.700 de elevi suceveni, iar procentul de promovabilitate este de 75,01% faţă de 72,91% înaintea soluţionării contestaţiilor.

Conform calendarului admiterii în licee şi în învăţământul profesional prin şcoala de arte şi meserii, începând din 30 iunie şi până în data de 9 iulie, toţi elevii care au susţinut testele naţionale, dar şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, pot completa fişele de înscriere cu opţiunile personale în vederea repartizării computerizate.

De asemenea, absolvenţii clasei a VIII-a, proveniţi din alte judeţe, vor completa fişele de înscriere la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea.

La admiterea în licee se pot înscrie absolvenţii învăţământului gimnazial care au promovat testele naţionale sau care, în anii anteriori, au promovat examenul de capacitate.

La şcolile de arte şi meserii se pot înscrie absolvenţii învăţământului gimnazial, indiferent dacă au promovat sau nu testele naţionale, întrucât, în România, învăţământul obligatoriu este de 10 clase. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal şi profesional de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care au promovat testele naţionale va avea loc în data de 16 iulie.

categorie: