O bază de date cu ONG-urile active

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) realizeaza in aceasta perioada Catalogul Societatii Civile, editia 2009, informează un comunicat de presă al instituţiei, remis AMOS News (Informaţia.ro).

Catalogul va fi disponibil on-line, gratuit, pe portalul www.stiriong.ro. FDSC si-a propus ca pentru aceasta editie sa stranga datele a peste 6000 de ONG-uri active, date care vor fi ulterior folosite si pentru realizarea unei cercetari asupra dimensiunii reale a sectorului ONG din Romania.

Ultima baza de date care a incercat sa reuneasca majoritatea ONG-urilor active a fost realizata in anul 2000. De atunci informaţiile nu au mai fost actualizate iar in acest moment nimeni nu poate preciza cate asociatii si fundatii exista cu adevarat in Romania si cate dintre acestea sunt active.

Prin realizarea bazei de date si a cercetarilor ce se vor efectua cu ajutorul acesteia, FDSC doreste sa demonstreze faptul ca sectorul ONG este un sector important al economiei, ca are cea mai buna capacitate de absortie a fondurilor europene, ca asigura un important numar de locuri de munca, motive pentru care merita o mai mare atentie din partea guvernantilor si masuri care sa ajute la dezvoltarea sectorului si nu la inhibarea acestuia.

Organizatiile inscrise in baza de date ce se afla pe portalul www.stiriong.ro beneficiaza de o serie de facilitati prezentate aici!

Totodata, portalul www.stiriong.ro se adreseaza si companiilor intersate sa investeasca in proiecte si activitati de tip Corporate Social Responsability (CSR). Acestea pot gasi cu ajutorul acestui portal parteneri de incredere printre organizatiile inscrise si isi pot promova propriile activitati aflate in derulare.

O alta categorie importanta de utilizatori ai portalului sunt DONATORII. Acestia folosesc deja portalul pentru a lansa finantari si pentru a interactiona cu organizatiile beneficiare.

Pana in acest moment s-au inscris in Catalogul Societatii Civile aproximativ 400 de organizatii neguvernamentale din toata tara iar in luna noiembrie portalul a avut 10.500 de vizitatori.

FDSC invita ONG-urile sa se inscrie in Catalog si sa beneficieze de informatiile (finantari, job-uri, evenimente, cursuri)  oferite de catre portal.

domeniu: 
categorie: