O delegaţie română participă între 16 şi 20 iunie la lucrările AIEA de la Viena

In perioada 16 - 20 iunie 2003, Serban Constantin Valeca, ministru delegat pentru activitatea de cercetare, guvernator al Romaniei la Agentia Internationala pentru energie Atomica (AIEA), conduce delegatia Romaniei la Viena, la lucrarile Consiliului Guvernatorilor AIEA. In cadrul sedintelor reuniunii, se va audia declaratia introductiva cu referire la obiectivele propuse a fi dezbatute in aceasta sesiune precum si evolutia activitatilor desfasurate de AIEA de la ultima intrunire a Consiliului Guvernatorilor, care a avut loc in luna martie 2003.

De asemenea, in cadrul reuniunii se vor discuta eventualele solicitari ale statelor care doresc sa devina membre AIEA, se vor dezbate propunerile de memorandum privind notificarea Conferintei Generale relativ la numele membrilor care vor face parte din Consiliul Guvernatorilor in perioada 2003-2004, precum si agenda provizorie a celei de-a 47 –a sesiuni ordinare a Conferintei Generale care se va desfasura in 2003.

Un punct important in cadrul reuniunii va fi audierea Raportului privind securitatea nucleara si masurile adoptate pentru protectia impotriva terorismului nuclear.
In acest caz, in domeniul verificarilor nucleare, se va audia Raportul de Implementare a Garantiilor Nucleare pentru anul 2002, Raportul Directorului General asupra implementarii acordului privind garantiile nucleare in Republica Islamica Iran si Raportul Directorului General asupra implementarii acordului privind garantiile nucleare intre AIEA si Republica Democrata Coreeana.

domeniu: 
categorie: