O parte din exploatările de uraniu din judeţul Arad vor fi închise

Mai multe exploatări miniere ale Companiei Naţionale a Uraniului din judeţul Arad vor fi închise sau vor intra în conservare în urma programului de restructurare şi ecologizare a sectorului minier. Astfel, în urma efectuării unor studii de fezabilitate, s-a luat decizia închiderii exploataţiilor uranifere de la Rănuşa, Bârzava, Milova, Odvoş, Conop şi Valea Leucii.

Reprezentanţii Prefecturii Arad au declarat că au fost obţinute fonduri pentru demararea lucrărilor de ecologizare pentru toate cele patru exploatări prevăzute în programul de restructurare.

La Rănuşa, lucrările de ecologizare vor incepe în acest an, iar la Milova-Odvoş-Conop se va lua măsura închiderii definitive. Pentru perimetrul Valea Leucii-Valea Vacii se are în vedere cuprinderea lor în lista de lucrări pentru anul 2005.

Pe lista exploataţiilor care urmează să fie închise şi ecologizate se mai află şi minele de la Ciudaniviţa, Lisava şi Avram Iancu, însă lucrările vor fi demarate aici doar în funcţie de disponibilitatea fondurilor.

domeniu: 
categorie: