Oaspeţi regali în vizită la IPS Arhiepiscopia Târgovişte

Marţi, 15 Iunie 2010, Înaltpreasfinţitul Pãrinte Mitropolit  Dr. NIFON, Arhiepiscopul Târgoviştei, a primit, întro scurtã vizitã privatã, pe M. S. Regele Mihai I, pe A.S.R. Principesa Margareta, pe A.S.R. Principele Radu, pe A.S.R. Principele Nicolae, însoţiţi de  colaboratori  ai Casei Regale.

Membri Familiei Regale au fost întâmpinaţi, la Mânãstirea Dealu, de cãtre Mitropolitul NIFON, împreunã cu colaboratori de la Centrul Eparhial şi soborul mânãstirii. În cuvântul sãu, rostit în incinta bisericii mânãstirii, Înaltul Ierarh a evidenţiat importantul rol pe care l-a avut aceastã vatrã de spiritualitate şi culturã româneascã în istoria noastrã naţionalã.

Programul a continuat cu vizitarea Paraclisului Arhiepiscopal şi Mitropolitan, unde a avut loc o scurtã rugãciune de binecuvântare, iar, apoi, evenimentul s-a încheiat cu vizitarea Muzeului Reşedinţei Arhiepiscopale şi Mitropolitane, după care M. S. Regele şi Familia Regală au fost oaspeţii Înaltpreasfinţiei Sale la dejun.

M.S. Regele Mihai I a mai vizitat vechea Cetate de Scaun a Tãrii Româneşti şi cu ocazia evenimentului bisericesc şi naţional de la 8 septembrie 2001, atunci când s-au comemorat 400 de ani de la moartea martirică a marelui Voievod Mihai Viteazul, primul unificator al românilor şi 500 de ani de la sfinţirea Mânãstirii Dealu.

domeniu: 
categorie: