Octavian Ştireanu şi Octavian Andronic şi-au lansat ultimele carti la Pitesti

Eveniment editorial de excepţie la Biblioteca Judeţeană Argeş: jurnalistul Octavian Ştireanu şi-a lansat cartea "AMR 55 - atitudini politice", în timp ce confratele său, Octavian Andronic le-a prezentat piteştenilor iubitori de lectură  volumul "Dicţionar politic: B de la Băsescu".

Ambele cărţi sunt centrate  pe factorul politic, pe alegerile prezidenţiale, în timp ce în cartea lui Andronic, totul se învârte în jurul actualului preşedinte, Traian Băsescu.

Practic, prima carte - cea scrisă de Octavian Ştireanu, a apărut din ambiţia autorului, care a fost rugat de celălalt Octavian, Andronic, să-i facă o introducere. "AMR 55" cuprinde trei părţi. În prima sunt editoriale care au văzut lumina tiparului în ziarele AZI şi ARGEŞUL, după ce autorul a demisionat de la Ministerul Culturii. A doua parte cuprinde mai multe articole, în timp ce a treia dezvăluie două documente din perioada în care Octavian Ştireanu era secretar de stat la Ministerul Culturii. Volumul este, după cum susţine autorul,  unul de atitudine civica, morală, dar şi politică. Unul dintre cei care au făcut recenzia acestei cărţi, Lucian Avramescu, a prezentat "AMR 55" ca fiind cartea zilelor rămase până la turul 2 al prezidenţialelor.

În privinţa "Dicţionarului politic: B de la Băsescu", autorul a prezentat-o ca fiind o carte de atitudine, şi care cuprinde editoriale care il au ca personaj principal pe actualul presedinte, publicate în ultimii 10 ani. Legătura lui Andronic cu judeţul Argeş este în primul rând una de suflet:
ataşat de Topoloveniul pe care îl va purta în suflet toată viaţa, dar şi cu puternice aminniri de când era elev la liceul "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, jurnalistul a fost categoric în a preciza că Argeşul îi va rămâne aproape pentru totdeauna. În faţa unui public numeros, jurnalistul a mărturisit că "Dicţionar politic: B de la Băsescu" a văzut lumina tiparului la momentul potrivit: "Cei pe care i-am rugat să găzduiască lansarea cărţii mele s-au temut, şi m-au întrebat dacă e scrisă de rău sau de bine la adresa domnului preşedinte", apoi, cu umor, Octavian Andronic a continuat: "De ce a trebuit ca trei jurnalişti 'comunişti', care au debutat în presă în epoca trecută, să atragă atenţia asupra nedreptăţilor care i se fac celui mai aprig anticomunist".  "Cel mai aprig anticomunist", este, evident, Traian Băsescu.

domeniu: 
categorie: 
Autor: