Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Olimpicii primesc 10 la bac şi capacitate la materiile la care au fost premiaţi

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a finalizat în termenul prevăzut de lege Metodologiile de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale din anul 2007 (Teste naţionale şi Bacalaureat). Totodată, în virtutea atribuţiilor ce îi revin şi respectând legislaţia în vigoare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a operat o serie de modificări care să optimizeze atât organizarea şi desfăşurarea în sine a examenelor, cât şi gradul de accesibilitate a metodologiilor pentru toate categoriile de persoane interesate. Schimbările efectuate de către MEdC sunt următoarele:

1. Au fost eliminate 4 zile din calendarul examenului de Bacalaureat (numărul de zile pentru probele orale a fost redus de la 6 la 4; la acestea se adaugă eliminarea altor două zile din cele alocate evaluării lucrărilor candidaţilor).

2. Atât la Testele naţionale, cât şi la examenul de Bacalaureat, subiectele pentru toate probele scrise vor fi publicate pe site-ul MEdC, http://www.edu.ro/, până la data de 15.01.2007. Dintre aceste subiecte, în ziua aferentă susţinerii fiecărei probe, va fi extrasă varianta pentru rezolvarea căreia va fi elaborat, în cursul aceleiaşi zile, baremul de corectare.

3. Va fi acordată nota maximă pentru toţi candidaţii care au obţinut premii la olimpiadele internaţionale la disciplinele la care aceştia susţin probe.

4. Candidaţii au posibilitatea să-şi vadă lucrarea, la cerere, după afişarea rezultatelor finale.

5. Recorectarea lucrărilor contestate se va efectua la nivelul judeţului de care aparţine centrul de examen.

6. În cazul în care sunt contestate lucrări care au obţinut note iniţiale cuprinse între 4,50 şi 4,99 sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă va fi cea obţinută în urma recorectării.

7. În cazul examenului de Bacalaureat, numărul disciplinelor de examen a fost redus la probele E (de la 116 la 111) şi F (de la 71 la 11).

8. După finalizarea corectării lucrărilor pentru fiecare disciplină în parte, acestea vor fi desigilate imediat pentru trecerea notelor în catalog.

9. Au fost revizuite programele şcolare pentru cele două examene şi implicit bibliografia necesară.

10. A fost introdus în cele două metodologii un capitol distinct privind răspunderea disciplinară. Toate cadrele didactice implicate în organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale (membri ai comisiilor, evaluatori, supraveghetori etc.) vor semna cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării un contract în care vor fi precizate explicit drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi. Menţionăm că MEdC va reglementa în timp util prin ordin de ministru cuantunurile şi modalitatea de plată a tuturor celor implicaţi în desfaăşurarea examenelor.

domeniu: 
categorie: