Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

ONG-urile sucevene nu se înghesuie la banii statului

În vederea dezvoltării şi diversificării serviciilor de asistenţă socială în parteneriat cu asociaţiile şi fundaţiile, contând pe experienţa şi capacitatea acestora de a dezvolta servicii sociale de calitate în sprijinul persoanelor defavorizate, a fost demarat începând cu anul 1998, programul de acordare a subvenţiilor asociaţiilor şi fundaţiilor române, cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială. Documentaţia necesară pentru acordarea acestor subvenţii se depune la MMSS pentru a participa la licitaţia anuală. “Deşi termenul limită de depunere a documentaţiei a fost anunţat atât prin intermediul presei, cât şi în mod direct unor instituţii şi fundaţii din judeţ, arătându-ne totodată şi disponiblitatea de a acorda consultanţă gratuită pentru întocmirea documentaţiei, la minister au fost depuse dosare doar de către două fundaţii”, declară directorul Direcţiei Generale de Muncă şi Solidaritate Socială Suceava, Gheorghe Straton. Din cele două dosare a fost aprobat numai unul, cel al Societăţii Doamnelor Bucovinene, care va primi 50 de persoane, suma de 240 de milioane de lei.
Dacă în anul 2000 au fost subvenţionate de la bugetul de stat patru fundaţii din judeţul Suceava, în 2001 şi 2002 numărul acestora a scăzut la două, iar pentru 2003 una singură. La nivel naţional pentru anul viitor s-au aprobat subvenţii pentru un număr de şaptezeci de fundaţii care vor primi peste 36 de miliarde de lei. “Majoritatea fundaţiilor ce vor fi subvenţionate sunt din Bucureşti şi Ardeal, asta în condiţiile în care în Moldova sunt cele mai multe cazuri sociale. Probabil asta înseamnă o mai mare preocupare a organizaţiilor neguvernamentale pentru ajutorarea semenilor aflaţi cu situaţii de risc social”, declară directorul DGMSS, Gheorghe Straton.

domeniu: 
categorie: