Oprescu a dat startul programului intensiv de curăţenie în şcoli şi spitale

Primarul General al Capitalei, Sorin Mircea Oprescu, a dat startul programului intensiv de curatenie in scoli si spitale la Liceul Mircea Eliade din Bucuresti. Edilul s-a alaturat elevilor care au plantat copaci, flori, gazon, au toaletat copacii, au strans resturile vegetale, deseurile, sticlele si pet-urile.

Avand in vedere ca liceul Mircea Eliade are profilsportiv, primarul a promis conducerii liceului ca va spijini dezvolatarea bazei sportive prin construirea a doua noi terenuri de sport si a unui bazin. Anul acesta, Primaria Capitalei are in plan construirea in fiecare sector a mai multor terenuri de sport si a unui bazin de inot.

Vizita primarului a continuat cu Scoala nr. 114 din sectorul 5 unde copiii, impartiti in trei grupe, au pus in practica cunostintele deprinse de la specialistii PMB in cursul saptamanii despre colectarea selectiva. Actiunea copiilor nu a ramas fara ecou, lor alaturandu-li-se si locatarii din blocurile invecinate. Dupa terminarea curateniei, copiii au lipit in parc afise pe care au scris: “Copiii dumneavoastra au facut curatenie in cartier, va rugam sa o pastrati”.

Spitalul Filantropia a fost urmatorul punct de oprire al Primarului. Si aici, curatenia de primavara era in toi, atat in incinta, cat si in curtea unitatii spitalicesti, cadrele medicale participand la plantarea si amenajarea cu flori si arbusti a spatiului verde. Nici primarul general nu a ezitat sa participe activ, el plantand doi copaci in curtea spitalului.

In jurul pranzului, edilul Capitalei a facut o scurta vizita si la targul “Tradiţii şi flori de sărbători”, din parcurile Cişmigiu şi Herăstrău. Daca in Cismigiu a discutat cu mesterii populari care au expus obiecte si dulciuri traditionale in cele 40 de casute special amenajate, in Herastrau, primarul general s-a bucurat de vizitarea targului de flori. Pret de cateva minute, edilul a ascultat programul artistic desfasurat pe scena de la intrarea Charles de Gaulle din parcul Herastrau. In continuare, directorul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement, Radu Popa, i-a propus primarlui general o plimbare cu salupa pe lacul Herastrau, sambata fiind si ziua in care ALPA a deschis sezonul de plimbari cu ambarcatiuni de croaziera.
Reamintim ca in perioada Sărbătorilor de Florii (27.03-28.03) şi Paşte (03.04-04.04.2010), accesul vizitatorilor care doresc să facă traversarea sau turul lacului este gratuit.

domeniu: 
categorie: