Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Parlamentarii Coaliţiei DA se pregătesc să voteze împotriva legii propuse de PSD

Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei a fost iniţiat de un grup de senatori şi deputaţi ai PSD şi vizează, în principal, reglementarea conflictului de interese şi a incompatibilităţilor pentru personalul de la cabinetele miniştrilor, secretarilor de stat, şefilor de agenţii guvernamentale şi altor demnitari, informează AMOS News.

Proiectul legislativ care a fost adoptat de senatori în şedinţa din 19 aprilie 2006, va fi dezbătută în zilele următoare şi de Camera Deputaţilor, care va da votul final.

Senatorul PSD, Ion Moraru consideră că "în ciuda declaraţiilor sforăitoare privind integritatea şi corectitudinea aleşilor 'portocalii', dar şi în desconsiderarea votului quasi-unanim dat de senatori, actul normativ va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor cu propunerea de respingere venită din partea Comisiei Juridice, justificându-se că funcţionarii de la cabinetele demnitarilor nu ar avea 'exerciţiul autorităţii publice', trebuind să se supună doar Codului Muncii''.

Senatorul este de părere că motivul este cel "de a masca, odată în plus, implicarea unor grupuri de interese în afacerile publice şi pentru a demonstra că 'dreptatea' şi, mai ales, 'adevărul' au fost doar praf aruncat în ochii unui electorat credul".

Ramona NĂSTASE

domeniu: 
categorie: