Parlamentarii PSD-PC o acuză pe Anastase că se foloseşte de funcţie în scopuri electorale

Grupul deputaţilor PSD+PC o acuză pe Roberta Anastase (PD-L), preşedintele Camerei Deputaţilor, că abuzează de funcţia pe care o deţine pentru a promova o serie de iniţiative politice cu scop electoral. Deputaţii PSD şi PC oferă drept exemplu trecerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în subordinea premierului.

"Doamna Roberta Anastase abuzează de calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi se foloseşte de structurile instituţiei pentru a transmite informaţii despre iniţiative personale cu un profund caracter electoral. Dacă are opinii, doamna Anastase poate să le transmită în nume propriu. Calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu o îndreptăţeşte pe doamna Anastase să vorbească, fără consultarea Biroului Permanent, în numele tuturor deputaţilor", se arată într-un comunicat al grupului deputaţilor PSD.

Reprezentanţii PSD sunt nemulţumiţi de faptul că, un comunicat al Direcţiei pentru Relaţii Publice a Camerei, ce prezenta subiectele abordate de Roberta Anastase cu reprezentanţii comunităţilor româneşti din Spania, reda faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor s-a pronunţat pentru trecerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din subordinea Ministerului Afacerilor Externe în aceea a primului-ministru.

Parlamentarii PSD o invită pe Anastase să facă asemenea propuneri în cadrul şedinţelor de partid din PDL, nu în numele Camerei.
"O asemenea propunere însă nu poate fi făcută din poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, atâta timp cât nu a fost discutată niciodată de aceasta, nici în comisii şi cu atât mai puţin în plen", se spune în comunicatul PSD.

David Martin

domeniu: 
categorie: