Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Parlamentarii susţin transparenţa în declararea averilor

La o dezbatere organizată de Asociaţia Pro Democraţia, parlamentarii PSD şi cei din Opoziţie s-au pronunţat pentru o Lege a declarării averilor care să aducă transparenţă în acest domeniu. Asociaţia Pro Democraţia (APD) a organizat, vineri, 27 septembrie 2002, o dezbatere pe tema Legii privind controlul şi declararea averii demnitarilor, proiect legislativ aflat, în prezent, pe ordinea de zi a Comisiei juridice din Senat. Preşedintele APD, Cristian Pârvulescu, s-a declarat de acord cu varianta de reglementare a subiectului în cauză propusă de xecutiv, conform căreia declaraţiile de avere ale demnitarilor vor vi publicate în Monitorul Oficial: 'Dorim ca averile să fie transparente, iar declaraţiile să fie accesibile tuturor celor interesaţi”, a spus Pârvulescu.
La rândul său, deputatul PSD Smaranda Dobrescu a afirmat că 'Indiferent dacă sunt mai mult sau mai puţin avuţi, demnitarii trebuie să dea dovadă de o minimă corectitudine faţă de alegători şi să se etaleze cu bune şi cu rele, inclusiv în privinţa averilor'. În opinia Smarandei Dobrescu, 'legea este în favoarea tuturor, inclusiv a celor avuţi'.
Senatorul PNL Radu F Alexandru a anunţat că va propune Biroului Permenent al Camerei Superioare să le solicite parlamentarilor, anual, să prezinte chitanţa doveditoare a faptului că şi-au plătit impozitul pe venitul global. 'Mă tem că vom afla că parlamentarii nu sunt în regulă cu taxele', a spus Radu F Alexandru. Senatorul liberal a mai afirmat că necesitatea unei legi care să aducă transparenţă în acest domeniu este dovedită şi de faptul că 'în toate discuţiile despre România şi în toate evaluările, fie că sunt făcute de NATO, de Uniunea Europeană sau de FMI, corupţia reprezintă prima temere, primul reproş care se face realităţii de astăzi din ţara noastră'.
Deputatul PD Costică Canacheu a declarat, de asemenea, că reglementările propuse de legea aflată în dezbatere la Senat au calitatea de a aduce transparenţă, 'însă acest lucru poate fi făcut numai printr-o aplicare corectă a actelor normative.'

domeniu: 
categorie: