Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Parteneriat româno-britanic privind solurile contaminate

Marţi, 28 septembrie, ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, s-a întâlnit cu noul ambasador al Marii Britanii în România, Martin Harris. Discuţiile bilaterale s-au axat, în principal, pe elemente generale de politică a guvernului român şi interese comune ale celor două ţări pe probleme de mediu.

„Consider că expertiza şi cunoştinţele deţinute de Marea Britanie, în ceea ce priveşte protecţia mediului, sunt extrem de solide şi un parteneriat între ţările noastre ar fi unul reciproc profitabil. Avem în lucru o situaţie a solurilor contaminate care va fi gata în două luni şi doresc să lucrăm cu specialiştii britanici în această chestiune”, a declarat László Borbély.

Martin Harris, care este la post în România de câteva săptămâni, consideră că mandatul său este este o provocare deoarece “România este un partener important pentru Marea Britanie, datorita multelor similitudini politico-economice dar şi a potenţialului demografic şi regional pe care îl reprezintă. Marea Britanie vede România ca deţinătoarea unei mari oportunităţi în ceea ce priveşte energiile regenerabile, în special energia eoliană. Dacă România va investi în producerea acestor tipuri de energii, nu numai că, în viitor, îşi va asigura consumul intern din propria producţie, dar va deveni şi un exportator important în regiune”, a declarat Martin Harris.

Referitor la acest aspect, László Borbély a apreciat că o astfel de politică va conduce, în viitor, atât la generare de profit dar şi la un deziderat pe linia combaterii efectelor schimbărilor climatice, şi anume reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. “Cea mai mare provocare, pentru orice instituţie implicată în protecţia mediului, o reprezintă convingerea factorului economic, a marilor companii, de avantajele unei economii verzi. Deşi investiţia iniţială este considerabilă, beneficiile pe termen lung ale utilizării de energii regenerabile este unul de importanţă maximă pentru ceea ce vom lăsa, ca moştenire,  generaţiilor viitoare”, a precizat László Borbély.

Totodată, făcând referire la implicarea Ministerului Mediului şi Pădurilor în domeniul schimbărilor climatice, László Borbély, în calitatea sa de Preşedinte a celei de-a 19-a sesiuni a Comisiei O.N.U pentru Dezvoltare Durabilă, a declarat că “mandatul meu constă în pregatirea, cu sprijinul tuturor membrilor Biroului, a deciziilor politice ce trebuie luate anul viitor în cadrul celei de a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă, politicile globale privind substanţele chimice, mineritul, transportul, managementul deşeurilor, precum şi a programele cadru pe următorii zece ani privind consumul şi producţia durabile”.

domeniu: 
categorie: