Partidul Umanist împotriva Legii impozitului pe profit

Partidul Umanist solicită un răspuns preşedintelui Ion Iliescu, în legătură cu solicitarea privind nepromulgarea Legii Impozitului pe Profit. Preşedintele partidului, Dan Voiculescu, I-a transmis preşedintelui ţării o scrisoare în acest sens la începutul săptămânii trecute.

În scrisoare se menţiona nemulţumirea Partidului Umanist faţă de respingerea, de către parlament, a unui amendament formulat de parlamentarii umanişti. Propunerea umaniştilor se referea la scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit în crearea de noi locuri de muncă, pentru activităţi de protecţia mediului şi pentru investiţii pe piaţa bursieră. Potrivit amendamentului Partidului Umanist, de aceste scutiri urmau să beneficieze agenţii economici fără datorii la bugetul asigurărilor sociale şi la bugetul statului.

“Partidul Umanist consideră că adoptarea unei astfel de prevederi nu ar fi constituit o povară pentru buget, ci ar fi încurajat bunii contribuabili” se arată în scrisoarea adresată preşedintelui ţării. “În condiţiile în care există acte normative pentru reeşalonarea datoriilor şi anularea penalităţilor pentru firme care nu şi-au achitat ani de zile obligaţiile bugetare, ar fi normal să beneficieze de stimulente şi întreprinzătorii corecţi, care alimentează bugetul şi fac investiţii cu beneficii economice şi sociale evidente” ( Dan Voiculescu, preşedinte Partidul Umanist - adresa nr. 1074 / 11.06.2002)

În aceeaşi scrisoare, conducerea umanistă îi cerea preşedintelui ţării să nu promulge legea şi să o retrimită Parlamentului pentru o nouă dezbatere în regim de urgenţă.

domeniu: 
categorie: 
Autor: