Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Paul PREDA

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susţine proiectul Roşia Montană

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, în calitate de reprezentant al administraţiei locale şi de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, consideră că atragerea şi susţinerea investiţiilor trebuie să fie prioritatea oricărei comunităţi, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). „În acest context, susţin dezvoltarea investiţiei de exploatare a zăcămintelor aurifere de la Roşia Montană. Investiţia crează locuri de muncă pentru un număr însemnat de locuitori ai acestei regiuni defavorizate a Munţilor Apuseni, inclusiv din judeţul Arad.

Preşedintele PSD Arad şi-a dat demisia din funcţie, dar nu i-a fost acceptată

Preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, a anunţat, marţi, că şi-a dat demisia de la şefia organizaţiei judeţene, din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile prezidenţiale, însă aceasta i-a fost respinsă de Biroul Judeţean Executiv al PSD, informează corespondentul AMOS News. Lazăr a spus că şi-a depus mandatul, luni seara, în cadrul şedinţei Biroului Judeţean Executiv al PSD Arad.

Arad: Intervenţii pe drumuri pentru înlăturarea straturilor de gheaţă şi polei

Pe mai multe tronsoane de drum din judeţul Arad s-a intervenit joi dimineaţa pentru înlăturarea straturilor de gheaţă şi polei care s-au format, iar programul de intervenţii a fost intensificat, informează corespondentul AMOS News.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Cristian Drăgan, a precizat, joi, că s-a acţionat cu antiderapant din auto pe mai multe drumuri, pentru combaterea poleiului. Astfel, s-a acţionat pe DJ 709 Arad-Mâsca, DJ 709A Mâsca – Măderat, DJ 682 Arad - Frumuşeni-Zăbrani, DJ 709 B Arad - Curtici-Sânmartin.

Arad : S-a deschis cea mai mare expoziţie de reptile vii din ţară

Cea mai mare expoziţie de reptile vii din România s-a deschis, miercuri, la Complexul Muzeal Arad, unde sunt prezentate 120 de exemplare de reptile şi nevertebrate, provenite de pe mai multe continente, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Expoziţia este organizată de Complexul Muzeal Arad în colaborare cu o firmă privată locală care deţine astfel de reptile şi este deschisă până în data de 7 februarie.

Arad: PSD susţine că Băsescu a câştigat în judeţ prin cumpărare de voturi

Preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, a declarat, miercuri, că diferenţa mare de voturi înregistrată în judeţ, în favoarea lui Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale, a fost înregistrată ca urmare a „operaţiunilor“ de cumpărare a voturilor de cei de la PDL, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Lazăr a afirmat într-o conferinţă de presă că mai multe persoane au cerut ajutorul PSD Arad, deoarece au dubii cu privire la corectitudinea scrutinului desfăşurat în judeţ.

Igaş (PDL): Prin contestarea alegerilor se amână validarea cu o săptămână

Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Igaş, a declarat, marţi, că prin contestarea la Curtea Constituţională a alegerilor prezidenţiale de PSD se va amâna procedura de validare cu până la o săptămână, informează corespondentul AMOS News.
„Acest joc de imagine al PSD, pentru a-şi spăla imaginea după pierderea alegerilor, ne arată trendul anti-România al PSD”, a spus Constantin Igaş, senator PDL de Arad.

Arad: Pregătiri pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale

Prefectul judeţului Arad, Călin Bibarţ, a luat măsurile adminsitrative care se impun pentru desfăşurarea în bune condiţii a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Prima măsură este dotarea corespunzătoare a secţiilor de votare cu un număr de cabine de vot egale cu numărul ştampilelor cu menţiunea „Votat” repartizate.

Apă caldă mai ieftină în spitalele arădene

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Centrul pentru reabilitare persoane cu handicap neuropshic din Petriş vor beneficia de costuri mai mici pentru producerea apei calde menajere, în urma accesării a două proiecte din cadrul programului guvernamental «Casa Verde», informează corespondentul Informatia.ro (AMOS News). „Economisirea unor fonduri prin reducerea costurilor pentru utilităţi la cele două unităţi spitaliceşti ne dă posibilitatea să investim diferenţele în alte proiecte din sistemul sanitar.

Arad: Peste 200 de persoane încarcerate în penitenciar au votat

Peste 200 de persoane aflate în detenţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad şi-au exercitat, duminică, dreptul de vot, iar peste 50 de deţinuţi au refuzat să voteze, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Arad, Eduard Magold, a precizat că procesul de votare a început la ora 9.00 şi s-a încheiat în jurul orei 13.00.

Un arădean a înşelat mai multe persoane prin SMS

În urma activităţilor întreprinse de poliţiştii arădeni în colaborare cu lucrători din cadrul D.G.P.M. Bucureşti, a fost identificat şi prins în flagrant un bărbat care înşela prin metoda SMS prin telefon mobil, mai multe persoane, informează corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Poliţiştii l-au prins în flagrant, în incinta unui oficiu poştal din municipiul Arad, pe S. Adrian, de 25 ani, din Arad, în timp ce urma să primească 2.000 lei, expediaţi de G. Marta din Bucureşti.

Anul acesta se licitează construcţia autostrăzii Nădlac-Arad

Ministerul Transporturilor va organiza până la sfârşitul acestui an licitaţia pentru proiectarea şi construcţia tronsonului de autostradă Nădlac-Arad, informează corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Conform celor precizate de Eusebiu Pistru, secretar de stat în MT, comisia interministerială pentru aprobarea investiţiilor de interes naţional a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Nădlac-Arad, urmând ca până la finele anului să aibă loc licitaţia pentru proiectarea şi construcţia acesteia.

Arad: Preşedintele PNŢCD şi-a derogat atribuţiile de lider al organizaţiei

Preşedintele PNŢCD Arad, Claudiu Cristea, şi-a derogat atribuţiile de lider al filialei locale a partidului până cel puţin în data de 1 ianuarie 2010, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). „În urma consultării Biroului Judeţean de Conducere al PNŢCD Arad, am decis delegarea tuturor atribuţiilor de preşedinte al organizaţiei judeţene către domnii Alin Gherga (prim-vicepreşedinte) şi Vasile Ciobancan (preşedinte de onoare) cel puţin până în data de 1 ianuarie 2010.

Arad: Femeile din PSD susţin că Băsescu şi Antonescu nu au respect faţă de femei

Conducerea organizaţiei de femei a PSD Arad a anunţat că îşi manifestă dezaprobarea faţă de viziunea asupra statului femeii a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu şi Crin Antonescu, temă abordată de cei doi în dezbaterea electorală, organizată, sâmbătă, la Cluj, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Conform unui comunicat de presă remis de organizaţia municipală de femei a PSD Arad, cei doi candidaţi vor să menţină o societate conservatoare faţă de femei.

Arad: A fost înfiinţat un serviciu Salvaspeo pentru intervenţii în subteran

Consiliul Judeţean Arad a înfiinţat şi organizat Serviciul public judeţean Salvaspeo Arad, în urma aplicării prevederilor legii privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic, informează corespondentul AMOS News. Activitatea de salvare desfăşurată va cuprinde patrularea preventivă, căutarea persoanelor dispărute în mediul subteran speologic, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare, evacuarea accidentaţilor şi persoanelor decedate sau a celor dispărute şi găsite, până la suprafaţă ori la intrarea în cavitate.

Arad: Vandalism electoral în oraşul Pecica

Un panou electoral aflat pe DN 7, în oraşul arădean Pecica, a fost stropit cu vopsea, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cazul fiind cercetat de poliţişti, informează corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
Primarul din Pecica, Petru Antal, a spus că vopseaua a fost aplicată cu preponderenţă pe partea centrală a panoului închiriat de PD-L, pe fotografia preşedintelui în exerciţiu, Traian Băsescu. Panoul se află la intrarea în Pecica, în dreptul noului cartier de locuinţe.

Arad: Au fost confirmate încă 6 cazuri de persoane contaminate cu A/H1N1

La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate, marţi, încă 6 cazuri de persoane contaminate cu virusul A/H1N1, faţă de cele trei care au fost anunţate luni, informează corespondentul AMOS News. Din cele şase cazuri noi de gripă porcină, trei au legătură cu locul de muncă al primelor trei cazuri diagnosticate în cursul zilei de luni. Totodată, mai există trei persoane care au fost confirmate: un medic epidemiolog care s-a aflat în contact cu focarul de infecţie, un elev de 17 ani din Arad şi un tânăr englez care a tranzitat Aradul.

Arad: Au fost confirmate primele cazuri de gripă porcină

Prefectul judeţului Arad, Călin Bibarţ, a anunţat, luni, că în municipiu au fost confirmat trei cazuri de grip porcină, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Bibarţ a spus că este vorba de o femeie, care s-a întors din Germania, la sfârşitul lunii octombrie, fiul acestei şi nora ei. Confirmarea bolii a fost făcută de Institutul Cantacuzino

Cele trei persoane sunt izolate la domiciliu, unde urmează un tratament cu Tamiflu, starea lor nefiind gravă, iar evoluţia sănătăţii este pozitivă.

Arad: Nemţi prinşi conducând autocare fără permise de conducere valabile

Doi cetăţeni germani sunt cercetaţi penal după ce au fost depistaţi în Punctul de Frontieră Vărşand, din judeţul Arad, conducând două autocare fără a poseda permise de conducere corespunzătoare categoriei autovehicolelor pe care le conduceau, informează corespondentul AMOS News. Cei doi, Steffen B., de 48 de ani, şi conaţionalul său Wilhelm Rene B., de 39 ani, au fost depistaţi pe sensul de ieşire din ţară, în timp ce conduceau două autocare marca „Isuzu“.

Arad: Poliţiştii au amendat 12 persoane care au distrus afişe electorale

Poliţiştii comunitari din Arad au amendat 12 persoane care au distrus afişele electorale lipite pe panourile speciale amplasate în diferite zone din municipiu, informează corespondentul AMOS News. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Arad, Eugenia Crainic, a precizat, miercuri, că valoarea amenzilor aplicate este de 3.700 lei.

Om de afaceri din Arad, ameninţat cu moartea în Ungaria

Casa din localitatea maghiară Bătania a unui om de afaceri arădean a fost vandalizată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar proprietarul a găsit un bilet în care este ameninţat cu moartea şi în care i se cere să părăsească Ungaria, informează corespondentul AMOS News. Marin Crişan a spus că a fost informat de un vecin din Bătania că geamurile casei sale i-au fost sparte. „Un vecin care este vameş m-a sunat şi mi-a spus că geamurile casei au fost sparte. Când am ajuns la Bătania am văzut că au spart un geam termopan cu o cărămidă, iar alt geam este lovit.

Arad: Maşinile unor poliţişti, avariate de persoane neidentificate

Autoturismele proprietate personală a doi poliţişti din două localităţi din judeţul Arad au fost avariate, în cursul nopţii de joi spre vineri, de persoane rămase încă neidentificate, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Unul dintre poliţişti este şef de post în localitatea Felnac, iar celalălat este adjunctul şefului de post din comuna Secusigiu. Conform anchetatorilor, cele două autoturisme erau parcate în faţa locuinţelor celor doi poliţişti, iar vineri dimineaţa au fost găsite cu parbrizele şi cu farurile sparte.

Arad: Carte de bucate bilingvă cu reţete tradiţionale

Autorităţile locale din oraşele Pecica, din judeţul Arad, şi Domaszék, din Ungaria, vor realiza o carte de bucate bilingvă, care va cuprinde şi fotografii reprezentând diverse preparate culinare tradiţionale, în cadrul unui proiect transfrontalier româno-maghiar, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). „Hrana ţi-e viaţa“ este un proiect gastronomic comun al oraşelor Pecica şi Domaszék şi este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul pentru Cooperare Transfrontalieră Ungaria România HU-RO 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 100.325 euro.

Boghicevici are o iniţiativă legislativă care ar pune capăt adopţiilor mascate

Deputatul democrat-liberal al Colegiului 2 din Arad, Claudia Boghicevici, a anunţat că în cadrul Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor un grup de parlamentari PD-L a făcut o propunere pentru un proiect de lege care să reglementeze cadrul legal privind respectarea, promovarea şi garantarea drepturilor copiilor ai căror parinţi sunt plecaţi în străinătate, informează corespondentul AMOS News.

Arad: Un irakian a încercat să iasă din ţară cu substanţe anabolizante

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au reţinut un bărbat care a încercat să iasă ilegal din ţară cu un document de identitate aparţinând altei persoane şi având asupra sa substanţe aflate pe lista substanţelor interzise, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Bărbatul s-a legitimat la controlul de frontieră cu un paşaport eliberat de autorităţile din Olanda.

Arad: Condamnat la 15 ani închisoare pentru că şi-a violat fiica de 8 ani

Un bărbat din Arad a fost condamnat, prin sentinţă definitivă, la 15 ani de închisoare, deoarece şi-a violat propria fiică, în vârstă de 8 ani, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au identificat şi reţinut pe Lipitor Florinel, de 37 ani, din Păuliş, judeţul Arad.

Arad: Două moldovence s-au ascuns în cabina unui TIR pentru a trece frontiera

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, au reţinut două persoane, care se aflau ascunse în cabina unui automarfar, încercând în acest fel să evite controlul de frontieră, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Asfel, poliţiştii de frontieră au descoperit în timpul efectuării controlului pe sensul de ieşire din ţară două persoane de sex feminin care se sustrăgeau controlului de frontieră, fiind ascunse sub o pătură în spatele patului superior al mijlocului de transport, care era rabatat la 45 grade.