PD salută intrarea României în NATO, ca membru de facto şi de jure

In aceste zile, Romania este rasplatita pentru atitudinea ferma de care a dat dovada, inca din timpul guvernarii 1996-2000, fata de structurile euro-atlantice sustinand neconditionat valorile si principiile comune ale statelor membre NATO, se arata intr-un comunicat al democratilor, remis presei. Partidul Democrat a sustinut dintotdeauna necesitatea alinierii Romaniei la valorile euro-atlantice atunci cand alte forte politice, care acum culeg roadele politicii guvernarii 1996-2000, isi manifestau dezacordul fata de actiunile NATO de mentinere a pacii in fosta Iugoslavie, precizeaza sursa citata.

PD apreciaza ca evenimentele din aceste zile confirma locul pe care romanii il merita in marea familie a tarilor membre NATO.

In mod cert, clasa politica trebuie sa abordeze cu realism si responsabilitate atributiile care decurg din calitatea de membru NATO si sa ia masurile care sa transforme Romania intr-un stat de drept, cu o democratie reala. Indeplinirea acestor obiective este o conditie obligatorie pentru a putea deveni parteneri egali si cu tarile membre in Uniunea Europeana, se mai spune in comunicat.

domeniu: 
categorie: 
Autor: