PD va adera la PPE în luna noiembrie

PD a obţinut o victorie politică la Bruxelles. Membrii grupului de lucru numărul 3, desemnaţi de conducerea Partidului Popular European să analizeze candidaturile de aderare, a recomandat primirea PD ca membru cu drepturi depline în PPE, transmite corespondentul AMOS News. O decizie finală în acest sens ar urma să fie luată în luna noiembrie, la viitoarea reuniune a Biroului Politic al PPE. Atunci, PD ar urma să primească statutul de membru-asociat, iar de la 1 ianuarie 2007, va deveni, împreună cu PNŢCD şi cu UDMR membru pur şi simplu al Partidului Popular European.
PD are deocamdată doar statutul de observator. PNŢCD şi UDMR sunt membri asociaţi ai celei mai importante formaţiuni politice din Parlamentul European.

PD a renunţat anul trecut la statutul de membru al Internaţionalei Socialiste şi al Partidului Socialiştilor Europeni. El a depus o cerere de aderare la PPE, împreună cu PC şi cu PRM.

Candidaturile PC şi PRM au fost respinse, iar PD a fost primit ca observator. De asemenea, reprezentanţii Partidului Democrat în Parlamentul European au fost primiţi ca euroobservatori în grupul popular.

Reprezentantul UDMR la reuniunea politică a PPE de la Bruxelles, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, a declarat, pentru Radio France Internationale Cluj, că PD va continua să fie monitorizat până în luna mai.

Până atunci, Partidul Democrat va trebui să îşi schimbe atitudinea faţă de rezolvarea problemei minorităţilor naţionale şi faţă de colaborarea cu PNŢCD. PPE a propus PD şi PNŢCD să depună liste comune de candidaţi la viitoarele alegeri.

domeniu: 
categorie: