Peste 2.200 kg de articole pirotehnice confiscate la frontiera în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat în zona de competenţă acţiuni pe linia combaterii comerţului ilicit cu substanţe explozive, în urma cărora au confiscat peste 2.200 kilograme articole pirotehnice interzise de lege.

 În cursul zilei de 28.12.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase (A.E.S.P.) al I.P.J. Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea traficului cu arme şi muniţii şi respectarea legalităţii importului – exportului, deţinerii, comercializării şi folosirii de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

În jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-au prezentat pentru a intra în ţară Ghenadii G., de 37 de ani, din judeţul Harghita, conducând un autovehicul marca Mercedes Benz, înmatriculat în Harghita, şi Eduard H., 48 de ani, din judetul Suceava, conducând un autoturism Renault Scenic, înmatriculat în Suceava.
Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că în cele două maşini se află o importantă cantitate de artificii şi petarde.

A fost efectuat un control amănunţit asupra celor două autovehicule şi s-a constatat că în Mercedes se află 1.240 kg de obiecte artizanale şi de distracţii pe bază de amestecuri pirotehnice, iar în Renault erau 788 kg de asemenea obiecte.

Deşi cei doi au prezentat mai multe facturi, poliţiştii de frontiera au stabilit ca cei în cauză nu aveau autorizaţie pentru transportul unor astfel de materiale, ci doar pentru deţinerea şi comercializarea de obiecte pirotehnice, dar nu din clasa din care cele transportate fac parte. În plus, bunurile pe care ei le transportau nu erau omologate şi marcate corespunzător.

categorie: