Peste 26.000 ţigarete descoperite la Sculeni

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, echipa comună de control a descoperit 26.200 ţigarete ascunse şi nedeclarate într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

La data de 27 Decembrie, in jurul orelor 10.40, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, T. Ion, in varsta de 32 ani, cu cetatenie romana si Republica Moldova, domiciliat in municipiul Onesti, conducand un autoturism marca Hyundai, culoare negru inmatriculat in Republica Moldova.
In urma controlului amanuntit efectuat asupra autoturismului  mai sus mentionat, echipa formata din inspector vamal si politist de frontiera a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in aripile si in portbagajul autoturismului cantitatea de 26.200  tigarete marca „Plugarul”cu timbru de acciza Republica Moldova. 
Conform prevederilor legale in vigoare intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, autoturismul retinut pana la plata amenzii si barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 8.000 lei. 
   

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale.

 

categorie: