Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Peste 5.000 de vizitatori la Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară

A opta editie a Targului GAUDEAMUS Carte Scolara, gazduit timp de 11 zile de foaierul Salii de Concerte „Mihail Jora” a Radio Romania, s-a incheiat marti, 28 septembrie, la ora 14.30. Evenimentul a fost organizat de Radio Romania, in colaborare cu Uniunea Editorilor din Romania, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Targul GAUDEAMUS Carte Scolara in cifre:

•  56 de expozanti, oferta prezentata in cadrul targului fiind reprezentativa pentru piata romaneasca de manuale, auxiliare si materiale didactice, in masura sa ofere tuturor celor implicati - elevi, personal didactic, profesionisti - un cadru optim de analiza, selectie si achizitie a instrumentelor de lucru pentru anul scolar 2010 - 2011.

•  circa 5.200 de vizitatori;

•  vanzari in valoare de aproximativ 132.000 lei;

•  circa 4.800 de volume donate de catre vizitatori in cadrul proiectului „Cartile se intorc acasa”.

 
Targul GAUDEAMUS Carte Scolara, manifestare organizata in mod traditional la inceputul anului scolar, avand o oferta adecvata momentului, face parte dintr-un program de anvergura nationala, initiat si derulat de Radio Romania - Programul LECTURA - al carui principal obiectiv este sustinerea culturii scrise in tara noastra.

 
Prin acest proiect, initiat si derulat de Radio Romania la inceputul anului 2010, se urmareste colectarea de carti de la edituri si de la persoane particulare dispuse sa renunte la o parte din volumele din biblioteca personala, si donarea lor catre biblioteci din mediul rural care au multi abonati, dar nu au mai primit fonduri pentru achizitii.

 
Numarul volumelor adunate cu prilejul Targului GAUDEAMUS Carte Scolara reprezinta un record per editie in acest an, datorat catorva bucuresteni generosi, dintre care ii mentionam doar pe cei care au contribuit, fiecare, cu cel putin cateva sute de volume: doamnele Victoria Fratila, Elena Ganescu, Maria Ispas si Cecilia Motas si domnii Geo Calugaru si Sandel Gronski. Cartile vor fi donate bibliotecilor publice din localitatile Crevedia, Fundulea, Gogosari, Pantelimon si Vasilati.

 
Luni, 27 septembrie, in cadrul targului a avut loc finala zonala a celei de a opta editii a Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu”, competitie dedicata elevilor de liceu si denumita astfel in amintirea regretatului scriitor si cofondator al Targului  GAUDEAMUS. Castigatoarele concursului au fost: Veronica Codreanu (eleva la Colegiul National „I.L. Caragiale”) - locul 1, cea care va reprezenta Bucurestiul la finala nationala organizata in cadrul Targului International GAUDEAMUS, Anca Zamosteanu - locul 2 si Alina Bratu - locul 3 (ambele, eleve ale Colegiului National „Alexandru Ioan Cuza”).

domeniu: 
categorie: