Placuţe de înmatriculare expirate şi ţigări confiscate la P.T.F. OANCEA

În ziua de 28.12.2011 poliţiştii de frontieră gălăţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit 12.000 ţigarete.

Cateva ore mai tarziu la acelasi punct a fost descoperit un autoturism cu placutele de inmatriculate expirate.
1.In ziua de 28.12.2011, ora 23.15, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pe sensul de intrare, in tara cetateanul roman, D. Iurie, in varsta de 40 de ani, conducand un microbuz marca Ford Tranzit.
În urma controlului amănunţit efectuat împreună cu lucrătorii vamali a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, dupa bancheta din spate a microbuzului si in cutia de scule, cantitatea totala de 12.000 tigarete, marcile ,,Doina” si ,,Plugarul”, cu timbru de acciza Republica Moldova.
Cele 12.000 tigarete in valoare de 2.135 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana in cauza a fost sanctionata contraventional de catre lucratorii vamali cu amenda in valoare de 5.000 lei.
2.Cateva ore mai tarziu in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pe sensul de de iesire din tara, M. GHEORGHE cu cetatenie romana si moldoveneasca, in varsta de 41 de ani conducand un autoturism  marca FORD FOCUS.
Avand suspiciuni, politistii de frontiera au efectuat verificari specifice in urma carora au constatat ca numerele de inmatriculare, eliberate temporar, pentru tranzit, de catre autoritatile din Germania sunt expirate.
     
Politistii de frontiera i-au intocmit celui in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii  infractiunii de ,,punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat”. 
categorie: