În plină criză, salariul secretarului din Primăria Zalău a fost majorat

Salariile funcţionarilor publici ai administraţiei locale din municipiul Zalău vor creşte începând cu luna martie, aceasta fiind decizia consilierilor locali care au aprobat cheltuirea a circa 10 miliarde lei vechi din bugetul local pentru a suplimenta veniturile funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară şi din Poliţia Comunitară, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
De suplimentările salariale vor beneficia numai angajaţii cu statut de funcţionar public, personalul contractual urmând să rămână cu aceleaşi venituri chiar dacă, în anumite cazuri, prestează aceeaşi muncă precum colegii funcţionari.

"Ştim că e o situaţie neplăcută şi oarecum discriminatorie, dar nu am avut posibilitatea să majorăm salariile şi pentru personalul contractual. Am reuşit să-i ajutăm însă pe ceilalţi angajaţi care au ajuns ca în acest an să obţină salarii ridicole. Astfel, juriştii sau angajaţii de la Programe Europene care aduc miliarde înspre bugetul local, primesc salarii de 7 - 8 milioane în lei vechi", a spus primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu.

Aproape toţi consilierii locali au votat în favoarea proiectului de hotărâre care prevedea creşterile salariale, singurii care s-au împotrivit fiind consilierii locali ai PDL, care au precizat că nu sunt convinşi că există fonduri în buget pentru cheltuieli suplimentare, iar dacă ar fi bani aceştia ar putea fi utilizaţi în investiţii.

Nu toţi funcţionarii vor putea să se bucure însă de bani mai mulţi pe statul de plată. Debutanţii nu primesc niciun leu în plus, iar cei cu vechime mai puţină primesc sume derizorii (referenţii-asistenţi treapta II şi III primesc 4 sau 7 lei în plus).

Cu siguranţă cel mai bucuros va fi secretarul Primăriei Zalău, Stelian Potroviţă, el urmând să primească, lunar, cu circa 16 milioane de lei vechi în plus.

domeniu: 
categorie: