PNL cere Guvernului măsuri concrete anti-corupţie

PNL precizează într-un comunicat de presă că măsurile anticorupţie cu care se laudă premierul Adrian Năstase nu au fost îndreptate asupra marilor corupţi, subliniază un raport dat publicităţii recent de 'Transparency International' România. Autorii remarcă faptul că acţiunile întreprinse în ultimii ani în această direcţie au fost superficiale şi indecise, vizând numai 'peştii cei mici' şi nu 'peştii cei mari'. Raportul menţionează mai multe lacune ale Legii anticorupţie pe care Partidul Naţional Liberal le-a semnalat deja presei şi opiniei publice: actul normativ nu furnizează nici o modalitate de control a declaraţiilor de avere ale demnitarilor, iar reglementările referitoare la conflictul de interese au un caracter limitativ, întrucât nu cuprind toate clasele de rudenie.

Datorită oligarhiei pesediste, ţara noastră figurează în zona de 'înaltă corupţie politică', conform Raportului Global prezentat săptămâna trecută de World Economic Forum. La capitolul plăţi ilegale pentru decizii politice, România este plasată alături de Argentina, Bolivia, Ecuador, Nigeria, Panama sau Filipine. Mai poate crede cineva că ne vom integra în Uniunea Europeană cu un coeficient al corupţiei cât se poate de neeuropean?

Partidul Naţional Liberal cere Guvernului să demareze reforme solide şi măsuri anticorupţie concrete, care să consolideze domnia legii, să atragă creşterea încrederii în instituţiile statului şi să facă posibilă dezvoltarea durabilă a României.

Deputat EUGEN NICOLĂESCU

Purtător de cuvânt al Partidului Naţional Liberal

domeniu: 
categorie: