PNL-Cluj cere coaliţiei PSD-UDMR să nu mai facă târguri politice

În repetate rânduri, PNL-Cluj a atras atenţia opiniei publice asupra protocoalelor de colaborare PSD-UDMR, la nivel naţional sau judeţean, care includ în mod abuziv separări în învăţământ, pe criterii etnice. Liberalii clujeni constată, odată cu apropierea campaniei electorale, revenirea pe agenda politică a coaliţiei aflată la putere, PSD-UDMR, a vechilor obsesii ale UDMR cu privire la scindarea sau ,,măcar” realizarea unor enclave etnice în interiorul Universităţii ,,Babeş-Bolyai”, lipsite de orice argument academic.

PNL-Cluj înţelege că PSD este nevoit să răsplătească sprijinul constant acordat de UDMR, înţelege şi că UDMR are probleme tot mai mari de mesaj şi de legitimare politică într-o ţară în care nu există conflicte etnice, dar nu este de acord ca târgurile politice să includă instituţii de învăţământ, şi cu atât mai mult instituţia-fanion a învăţământului din Transilvania, Universitatea ,,Babeş-Bolyai”.
PNL-Cluj apreciază că M.E.C.T. a comis o gravă eroare politică, managerială şi profesională solicitând Rectorului şi Senatului Universităţii ,,să includă pe ordinea de zi” un proiect de hotărâre privind înfiinţarea a două facultăţi cu administrare pe criterii etnice, după ce Senatul Universităţii şi-a exprimat clar, în 10 iunie, punctul de vedere.
Universitatea ,,Babeş-Bolyai” a demonstrat în ultimii ani performanţe de nivel european, are un caracter multicultural generos, cu 52 de specializări în limba maghiară şi 13 în limba germană, şi mai ales a demonstrat că are capacitatea de a adopta, în baza autonomiei universitare, cele mai eficiente decizii cu privire la viitorul său.

Valentin Naumescu,
Vicepreşedinte PNL-Cluj

domeniu: 
categorie: