Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Politic

Consilierul prezidenţial Gătej a demisionat

In luna iunie, în urma unui interviu, direct cu preşedintele Băsescu, Alexandrina Gătej a renunţat la salariul de manager pentru o indemnizaţie de bugetar la Cotroceni într-un departament special înfiinţat pentru ea, iar în ultima zi a anului după o reacţie nefiresc de moale pentru un presedinte jucător, şefa departamentului Relaţia cu mediul de afaceri al Cotrocenilor a renunţat "la onoarea de a lucra pentru preşedinte" şi s-a aratat dezamăgită de speculaţiile şi "atacurile nejustificate" în legătură cu presupusa sa relaţie sa cu Securitatea.

Alexandru RUŞI: Sculaţi boieri, nu dormiţi….

Vremea e să vă treziţi! Gata, ajunge, opriţi-vă! Oamenii au ajuns pe culmile disperării, gesturile suicidale se înmulţesc de la zi la zi! Disperarea multor oameni îi duce la gesturi crâncene! Nu am auzit ca în sala parlamentului vreunei ţări civilizate un om să se arunce în gol, de la balcon,  strigându-şi disperarea, nefericirea, neputinţa de a le asigura copiilor cele necesare traiului de zi cu zi! Gestul omului de a se precipita ,voit, de la 8 metri peste scaunele parlamentarilor opoziţiei capătă valoare de simbol.

Marko: Încet-încet mă voi retrage din viaţa politică

 
Preşedintele UDMR Marko Bela a declarat joi, pentru RFI, că "încet-încet" intenţionează să se retragă din viaţa politică.

 "Trebuie să ajut la o anumită schimbare, inclusiv în fruntea UDMR. Voi rămâne în continuare senator în timpul acestui mandat. Voi rămâne şi în Guvern dacă nu vom decide altfel în UDMR, dar încet-încet, mă voi retrage din viaţa politică. Nu (mă voi retrage - n.r.) din viaţa publică. Eu cred că orice intelectual are obligaţia de a se implica", a spus Marko Bela.

Oltean: Militez pentru separarea funcţiei politice de cea guvernamentală

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean susţine ideea separării funcţiilor politice din partid de cele guvernamentale, astfel încât partidul să preia o parte din presiunea pe care Emil Boc o suportă atât ca premier, cât şi ca preşedinte de partid.

Democrat-liberalul a anunţat că PDL va organiza Convenţia Naţională în martie sau aprilie, ocazie cu care va trebui să ia decizii importante atât din perspectivă politică, cât şi din cea a exercitării actului de guvernare.

Boc: România va ieşi din recesiune în 2011

Premierul României, Emil Boc, a anunţat aseară, la postul public de televiziune că România va ieşi în anul 2011 din recesiune, dar şi că sistemul bugetar va fi lovit de un nou val de restructurări, acolo unde este nevoie.

"Partea cea mai importantă a reformei sectorului bugetar a fost făcută în anul 2010 şi va continua în 2011 în acele domenii care încă nu au făcut obiectul restructurării, procedurile nefiind finalizate, cum sunt, de exemplu, Internele, Finanţele", a spus Emil Boc.

Gergely: Accesul maghiarilor din România la cetăţenia Ungariei este în spiritul UE

Deputatul UDMR Olosz Gergely susţine că că accesul etnicilor maghiari din Romania la cetăţenia Ungariei nu este partea a vreunui proiect secesionist sau antidemocratic al Ungariei.

"Facilitarea accesului etnicilor maghiari din Romania la cetăţenia Ungariei nu este partea a vreunui proiect secesionist sau antidemocratic al Ungariei, ci este parte a unui proiect european de conservare a valorilor religioase, culturale si istorice apartinand natiunilor europene, in spiritul relatiilor de buna vecinatate dintre statele membre UE", susţine deputatul UDMR Olosz Gergely

PSD: Deciziile Curţii Constituţionale dezamăgesc milioane de români

Partidul Social Democrat îşi exprimă dezamăgirea cu privire la deciziile luate astăzi de Curtea Constituţională a României, prin care Legea bugetului, Legea unică a salarizării, Legea cadru a salarizării si Legea de adoptare a OUG 50 privind creditele populaţiei au fost declarate ca fiind în acord cu Legea fundamentală, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, Amos News.

 

Ordonanţa creditelor, promulgată de preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul de promulgare a Legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori.

Ordonanţa creditelor pentru consumatori a fost promulgată marţi de preşedintele Traian Băsescu, anunţă site-ul Preşedinţiei.

Curtea Constituţională a respins marţi sesizarea PNL asupra OUG 50, declarând legea constituţională.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 23 decembrie OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori cu 134 voturi favorabile, 71 "împotrivă" şi 12 abţineri.

 

 

Băsescu a promulgat Legile privind bugetul de stat, salarizarea unitară şi Ordonanţa 50

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele pentru promulgarea Legiilor bugetului de stat şi asigurărilor sociale pe 2011, Legii salarizării unitare şi Legii-cadru privind salarizarea în 2011, precum şi a Legii pentru aprobarea Ordonanţei 50, referitoare la creditele populaţiei.

Legea farmaciei a fost modificată

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanţă de Urgenţă care modifică Legea farmaciei nr. 266/2008, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la briefingul de presă de la finalul şedinţei săptămânale a Executivului.

Actul normativ cuprinde două prevederi importante, dintre care prima se referă la prelungirea cu 2 ani, până la 31 decembrie 2012, a aplicabilităţii criteriului demografic necesar înfiinţării de farmacii comunitare în mediul urban. 

Crin Antonescu: Sugerez o alianţă a PNL şi PSD

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că liberalii vor o alianţă oficială cu PSD şi vor face tot posibilul pentru a-i atrage de partea opoziţiei pe cei de la UDMR.

Crin Antonescu vrea ca PNL şi PSD să oficializeze alianţa anti-PDL şi să facă tot posibilul pentru a schimba guvernul şi raportul de forţe din Parlament.

“Sugerez o alianţă, o comasare a acestor două mari partide. (...) Trebuie foarte repede să punem la o parte diferenţele dintre noi. Este limpede ce ne uneşte”, a declarat liderul liberalilor,  la emisiunea Subiectiv de la Antena 3

MDRT respinge acuzaţiile de încercare de monopolizare a spaţiilor publicitare

În urma informaţiilor apărute astăzi în presă cu privire la legea propusă de MDRT pentru a reglementa amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, ministerul transmite:

Autorităţile locale sunt cele care vor decide în privinţa amplasării şi concesionării spaţiilor publicitare.

MDRT respinge afirmaţiile conform cărora, prin promovarea legii privind reglementarea amplasării şi autorizării mijloacelor de publicitate, ministerul ar monopoliza publicitatea stradală.

Verdict CCR: Bugetul, salarizarea şi creditele pentru populaţie - constituţionale

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au respins astăzi sesizările Opoziţiei cu privire la Legea Salarizării, la Legea Bugetului de stat pe 2011 şi la ordonanţa 50 cu privire la creditele pentru populaţie.

Judecătorii CCR au declarat aceste legi ca fiind constituţionale.

Sesizările privitoare la Legea Educaţiei au fost amânate pentru 4 Ianuarie 2011.

Traian Băsescu: Este esenţial ca armata să nu fie nedreptăţită

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat astăzi, la evenimentul de investire a noului şef al Statului Major General generalul-maior Ştefan Dănilă, că armata nu trebuie nedreptăţita, iar acest lucru este esenţial.

Băsescu a mai precizat, în discursul său, că armata trebuie să funcţioneze cu tehnologiile de care dispune în prezent şi că nu trebuie să spere că va avea parte de noi tehnologii şi, de asemenea, i-a urat succes noului şef al Statului Major General.

Udrea a inaugurat o sală de sport în localitatea Săcele

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a inaugurat  ieri, 27 Decembrie, sala de sport de la Liceul Teoretic "George Moroianu", din localitatea Săcele, jud. Braşov.

Obiectivul este o sală de sport de 150 de locuri, realizată, după un proiect tip, de CNI S.A. Lucrările au demarat în luna Februarie 2009, valoarea totală a proiectului fiind de 3.311.308 lei cu TVA.

În judeţul Braşov, de la începutul implementării programului Săli de sport şi până în prezent, au fost recepţionate 20 de obiective şi se află în execuţie alte 3.

Georgiana Dan: Reînvierea bancurilor politice, adevăratul semn al crizei

Un prieten mi-a sugerat să scriu despre apetitul reînviat al românilor pentru bancuri, de revitalizarea sintagmei “haz de necaz”. Pe vremea lui Ceauşescu, ne întâlneam după orele de şcoală şi îmi spunea bancuri despre regimul comunist. Acum, îmi trimite pe Facebook bancuri despre actualii guvernanţi. Am câştigat privilegiul de a ne răzbuna pe cei care ne conduc, împrăştiind glumele care îi ridiculizează, bancuri răutăcioase, jignitoare, dar în mare parte meritate. Este modul nostru de a spune că nu ne place ceea ce fac.