Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Poliţiştii buzoieni, doborâţi în lupta cu corupţia

Vorbim despre poliţiştii buzoieni şi despre activităţile puse în slujba diminuării corupţiei. În anul pe care tocmai îl încheiem ofiţerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului au instrumentat aproape 270 de fapte de corupţie, cu 30 la sută mai puţine decît în 2003. Dintre acestea, cele mai multe sunt fapte de corupţie la nivel mic reclamate de cetăţeni. Printre cazurile anchetate de poliţişti s-a aflat şi cel al unui profesor care a primit de la elevi buchete de flori. Potrivit bilanţului activităţii din 2004, poliţiştii au înaintat anul acesta spre soluţionare 31 de fapte de luare de mită, 170 de dare de mită, 53 de primire de foloase necuvenite şi 13 de trafic de influenţă. Acestora li se adaugă alte aproape 20 de infracţiuni prevăzute de legea privind faptele de corupţie.
Cifrele pot fi interpretate drept mulţumitoare însă natura lor nu are nimic în comun cu corupţia la nivel înalt din cauza căreia România a fost deseori taxată de oficialii europeni.

Potrivit unor surse din Parchetul Buzău majoritatea cazurilor de care poliţiştii s-au ocupat în 2004 au avut la bază corupţia mică constând în atenţii ce au ajuns la profesori, medici, directori de bănci ori funcţionari publici. Nici acestea nu sunt însă cutremurătoare. Ba mai mult, unele situaţii reclamate sunt de-a dreptul hilare. Poliţiştii au anchetat în 2004 un caz în care vizat a fost un cadru didactic care a primit două buchete de flori.

De comentat este faptul că în 2004, aproape 130 de elevi au fost cercetaţi de Poliţie pentru dare de mită, doi directori de bănci au ajuns în atenţia anchetatorilor pentru luare de mită şi un taximetrist pentru trafic de influenţă. Aceasta în timp ce 19 cadre didactice au fost luate la întrebări pentru că au fost reclamate că şi-au însuşit unele foloase necuvenite.

domeniu: 
categorie: