Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pompierii din Mehedinţi vor fi dotaţi cu ATV-uri şi vehicule 4x4

În urma proiectului în valoare de un milion de euro, iniţiat de către autorităţile locale din Drobeta Turnu Severin, împreună cu ISU Mehedinţi, pompierii vor primi maşini de intervenţie noi, ATV-uri speciale pentru incendii, costume de scafandru şi alte dotări care le vor îmbunătăţi şi simplifica activitatea.

Astfel, autospecialele de tip ARO, vechi de 20 de ani, vor fi înlocuite cu vehicule 4X4 de ultimă generaţie. Costume de scafandru, ATV-uri speciale pentru stins incendii sau staţii de radio-emisie cu laringofon sunt doar câteva dintre noutăţile aduse de proiect.

Pe lângă aceste dotări va fi achiziţionat şi un punct de comandă mobil, pe un şasiu 4X4, care poate asigura comunicaţiile din orice loc, indiferent de accesibilitate sau formele de relief, lucru care, până acum, nu ar fi fost posibil.

Şi ca o premieră în Mehedinţi se va achiziţiona o tabără  mobilă pentru sinistraţi, cu o capacitate de 100 de locuri şi va fi dotată cu bucătărie, corturi sau pături.

„Încercăm să luăm modelul pompierilor din ţările civilizate. Pentru ei, aceste dotări sunt normale, în timp ce la noi abia acum se implementează. Cu ajutorul acestor autospeciale, echipamente şi mijloace de intervenţie noi, timpul de răspuns va scădea semnificativ, iar calitatea intervenţiilor va fi mult îmbunătăţită”, ne-a spus Liviu Borugă, şeful Centrului Operaţional din cadrul ISU Mehedinţi.

Alina Abagiu

domeniu: 
categorie: