Postul de radio al Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi-a început emisia

Cu ocazia prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, ocrotitorul spiritual al municipiului Drobeta Turnu Severin, sâmbătă a avut loc inaugurarea postului creştin de radio al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Astfel, Radio Lumina va emite 24 de ore din 24, pe frecvenţa 90,40 MHz. Programul a debutat cu transmisiunea în direct a Sfintei Liturghii, care a fost săvârşită pe platforma amenajată în faţa catedralei Episcopale de IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, împreună cu PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, IPS Andrei, Mitropolitul Alba-Iuliei, şi PS Petroniu, Episcopul Vicar al Oradei.

‘Acest post de radio se doreşte a fi un membru în familia mass-media mehedinţeană, având drept scop împărtăşirea sfintelor învăţături şi taine ale Bisericii. Mulţumim cu această ocazia tutror credincioşilor care nu au pregetat nici o clipă în a ne ajuta să ducem la bun sfârşit această sarcină’, a spus PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Postul Radio Lumina se adresează tuturor categoriilor de ascultători şi transmite zilnic Sfintele Slujbe de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, dar şi programe speciale de educaţie religioasă, muzică sacră, folclor românesc şi emisuni pentru copii.

domeniu: 
categorie: