Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Precizări ale Executivului privind numirea lui Ovidiu Ispir

Ovidiu Ispir nu a fost ales de primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu pentru a candida ca membru în cadrul Curţii Europene de Conturi, ci a fost propus pentru această poziţie de preşedintele Curţii de Conturi, Dan Drosu Şaguna, în urma deliberărilor plenului Curţii de Conturi, precizează un comunicat de presă al Executivului remis AMOS News. Precizarea vine ca urmare a faptului că evaluarea lui Ovidiu Ispir pentru Curtea de Conturi a Uniunii Europene nu a lăsat o impresie foarte bună oficialilor europeni. Mai mult Partidul Popular European a remis un comunicat de presă în care îşi arăta îngrijorarea vizavi de capacitatea lui Ispir de a-şi îndeplini sarcinile.

''Primul-ministru a solicitat ca preşedintelui Curţii de Conturi să nominalizeze o persoană care să corespundă criteriilor profesionale pentru acest post. Solicitarea a fost transmisă, conform procedurilor, prin intermediul Secretariatului Permanent pentru Afaceri Europene. Preşedintele Curţii de Conturi a răspuns acestei solicitări prin scrisoarea nr. 2194 din data de 23 octombrie 2006, prin care propunea candidatura lui Ovidiu Ispir, consilier de conturi'', se arată în comunicatul Guvernului.

În plus, Palatul Victoria nu face propuneri pentru toate posturile în instituţiile europene ce revin României după aderarea la Uniunea Europeană, cu excepţia celui de comisar european.

''Propunerile de nominalizare a reprezentanţilor României în cadrul Comitetului Economic şi Social European au fost făcute de principalele centrale sindicale şi patronale şi de organizaţii ale societăţii civile, ele fiind preluate de Guvern ca atare. Propunerile pentru posturile de membru, respectiv posturile de membru supleant în Comitetul Regiunilor au fost stabilite pe baza consultărilor purtate de Ministerul Administraţiei şi Internelor cu cele patru asociaţii ale autorităţilor publice locale: Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România şi Asociaţia Comunelor din România. Pentru cele două posturi de judecător la Curtea Europeană de Justiţie şi la Tribunalul de Primă Instanţă ce revin României, nominalizările au fost făcute în urma unui proces de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, Ministerul Integrării Europene, Ministerul de Externe'', se arată în comunicat.

domeniu: 
categorie: