Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Precizările PNA în cazul Păvălache

În legătură cu unele afirmaţii apărute în presa centrală din ultimele zile, cu privire la 'dosarul Pavalache', Biroul pentru relaţii cu presa din Parchetul Naţional Anticorupţie este împuternicit să declare următoarele: Informaţiile vehiculate nu sunt reale, nu au suport practic în activitatea de urmărire penală derulată în cauza privindu-l pe inculpatul Pavalache, cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
Bunurile şi înscrisurile ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza municipiilor Bucureşti şi Tulcea - reşedinţe şi firme - sunt în legătură exclusivă cu obiectul dosarului sus menţionat.
Până în prezent, aceste obiecte - înscrisuri, valori, bunuri, înregistrări audio - au fost prezentate inculpatului şi apărătorilor acestuia, urmând a fi evaluate şi expertizate cu mijloace specifice.
În legătură cu aşa-zisa audiere şi evaluare a unor înregistrări audio precizăm că numărul acestora este mai mare decât cifra 2, actualmente ele aflându-se în curs de transcriere, nefiind încă ascultate în prezenţa părţilor implicate în cauză. Este şi motivul pentru care nici nu se poate face o evaluare în privinţa conţinutului şi valorii lor probatorii.
În ceea ce priveşte pe numita Pavalache Maria, soţia inculpatului, menţionăm că aceasta a fost audiată în calitate de martor, cu referire la prevederile articolului 80 din Codul de Procedură Penală, aceasta dându-şi acordul să fie audiată. Precizăm, de asemenea, că Pavalache Maria nu a fost confruntată cu soţul său, inculpatul Pavalache Fănel.
Popescu Ion, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Internaţionale a Religiilor, are în acest dosar calitatea de martor, participând la toate actele procedurale care implică prezenţa sa. Faţă de Popescu Ion nu se efectuează cercetări în acest dosar al cărui obiect este comiterea unor infracţiuni de corupţie.
Aspectele menţionate au fost evidenţiate în comunicatele de presă ale PNA şi în interviurile acordate unor publicaţii de Procurorul General Ion Amarie.
Activităţile de urmărire penală efectuate în dosarul privindu-l pe inculpatul Pavalache Fănel nu au fost încă finalizate, urmând, ca odată cu stabilirea unor noi elemente de fapt, acestea să fie aduse la cunoştinţa opiniei publice.

domeniu: 
categorie: 
Autor: