Prefectul Ciocan atrage atenţia primarilor asupra tăierilor masive de pădure

În data de 31 iulie, prefectul judeţului Satu Mare, Gheorghe Ciocan, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, a prezidat şedinţa de lucru a comisiei. În cadrul şedinţei au fost analizate şi validate anexele privind terenurile agricole şi forestiere aparţinând unor persoane fizice sau persoane juridice la un număr de 8 localităţi şi anume Negreşti-Oaş, Certeze, Gherţa Mică, Supur, Lazuri, Tăşnad, Doba şi Foieni.

Profitând de prezenţa unui număr mare de primari de comune la şedinţă, prefectul a atras atenţia asupra tăierilor masive din suprafeţele de pădure aflate în administrarea autorităţilor locale şi asupra necesităţii menţinerii stării de curăţenie în toate localităţile din judeţ.

În vederea asigurării informării corecte a populaţiei, prefectul le-a solicitat reprezentanţilor Direcţiei silvice să prezinte, prin intermediul mass-media locală, facilităţile acordate cetăţenilor de către Guvern pentru reîmpădurirea terenurilor agricole degradate astfel încât să se realizeze reabilitarea unor suprafeţe cât mai mari de terenuri devenite inutilizabile pentru agricultură.

domeniu: