Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Prefectul de Constanţa a depăşit 'planul' la titluri de proprietate

Răspunzând întrebărilor adresate de Agenţia Amos News, în cadrul anchetei 'Administraţia locală, la ora bilanţului', prefectul de Constanţa, Gheorghe Martin reproşează faptul că transferurile de responsabilităţi locale nu se realizează întotdeauna cu necesarul transfer de mijloace financiare. 'Aplicarea legilor proprietăţii în 2002 s-a desfăşurat în condiţii normale!'

Q. Cum s-a derulat acţiunea de aplicare a legilor proprietăţii şi care este procentajul punerilor în posesie?
A. Actiunea de aplicare a legilor proprietatii pe parcursul anului 2002 s-a desfasurat in conditii normale, asigurandu-se ritmul impus prin programul stabilit la nivelul judetului, defalcat pe trimestre dar si pe obiective si masuri de realizare. Acest program a cuprins, in principal, urmatoarele:
-inventarierea terenurilor ce fac obiectul retrocedarii conform Legii nr. 1/2000 modificata si completata ulterior si intocmirea proceselor verbale de delimitare si a documentatiilor necesare de catre Oficiul judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie impreuna cu Agentia Domeniilor Statului, in vederea finalizarii actiunii de punere in posesie a titularilor indreptatiti;
-executarea masuratorilr topografice, intocmirea proceselor verbale de punere in posesie si intocmirea titlurilor de proprietate pentru titularii prevazuti de Legea nr. 18 /1991, republicata si Legea nr. 1/2000 modificata si completata;
-intocmirea si cartografierea proiectelor de parcelare si a planurilor generale pentru suprafetele atribuite;
-elaborarea documentatiilor tehnice pentru consiliile locale si pentru actualizarea bazei de date, verificarea si centralizarea datelor integrate in cadastrul agricol;
-rectificarea titlurilor de proprietate, dupa caz;
-evaluarea terenurilor in conditiile economiei de piata, in vederea acordarii despagubirilor prevazute de OUG nr. 102/2002 si retrocedarea terenurilor conform Legii nr. 400/2002 prin: reconstituirea riguroasa a amplasmentelor, evidentierea categoriei de folosinta a terenurilor si actualizarea acestora pe planuri cadastrale;
-verificarea si avizarea documentatiilor intocmite de comisiile locale, inaintate spre validare Comisiei Judetene de stabilire a dreptului de proprietate asupra terenurilor.
Toate aceste actiuni intreprinse la nivel judetean au permis realizarea unui procent de 102,2 % la eliberarea titlurilor de proprietate pe anul ce tocmai s-a incheiat fata de programul stabilit, ceea ce reprezinta un procent de 95,2 % din totalul titlurilor de proprietate propuse a fi eliberate in baza legilor fondului funciar si forestier.

Q. Dacă şi când a fost aprobat bugetul pe 2003?
A. Bugetul de stat pe anul 2003 a fost aprobat prin Legea nr. 631/27.11.2002.
La nivelul Prefecturii - Ministerul Administratiei Publice a transmis bugetul aprobat pentru institutia noastra. Pana la sfarsitul anului 2002 au avut loc sedinte ale Consiliului Judetean Constanta si ale Consiliilor locale prin care s-au aprobat bugetele proprii.

Q. Consideraţi că prin transferul de responsabilităţi spre autorităţile locale s-a realizat şi un transfer de mijloace financiare?
A. Prin transferul de responsabilitati spre autoritatile locale nu se realizeaza intotdeauna si un transfer de mijloace financiare.

Q. Care credeţi că este responsabilitatea care vă revine, ca prefect, în coordonarea şi buna desfăşurare a activităţii Direcţiei de Integrare Europeană?
A. Prefectul judetului, ca reprezentant al Guvernului in teritoriu, are printre principalele atributii respectarea legilor si hotararilor Guvernului si in ceea ce priveste stadiul aplicarii la nivel local a masurilor de integrare europeana:
-stabilirea prioritatilor procesului de pregatire pentru integrare europeana si a responsabilitatilor ce revin judetului Constanta;
-elaborarea unui plan de actiune local cu privire la procesul de integrare auropeana pentru judetul Constanta;
-urmarirea indeplinirii masurilor planului de actiuni si coordonarea institutiilor abilitate sa-l indeplineasca;
-monitorizarea programelor si proiectelor cu finantare externa derulate in judetul Constanta;
-cresterea vizibilitatii actiunilor realizate de Guvern in cadrul procesului de integrare europeana la nivel local;
-coordonarea unor campanii de informare europeana pentru o mai buna cunoastere de catre cetateni a Uniunii Europene si a procesului de integrare.

domeniu: 
categorie: 
Autor: