Prefectul judeţului Vâlcea s-a întâlnit, astăzi, cu presa locală

Prefectul judetului Tulcea, Ion Vărgău, a sustinut joi, 4.09.2003, conferinta saptamanala de presa. Conferinta de presa a avut pe ordinea de zi urmatoarele subiecte: 1. Legea 679/2002 privind constituirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor din intravilanul localitatilor din Delta Dunarii;
2. Controlul legalitatii actelor;
3. Despagubiri pentru fostii sclavi si condamnati la munca fortata in timpul regimului national-socialist de pe teritoriul actual al Austriei;
4. Autorizatii de colectare a deseurilor reciclabile;

In legatura cu primul subiect, prefectul judetului, domnul Ion Vărgău, a facut cunoscut faptul ca, la nivelul primariilor s-au inregistrat 912 cereri in baza legii mentionate. Din totalul de cereri, catre Prefectura Tulcea au fost transmise 388 de dosare, din care s-au validat 191, urmand ca pentru acestea sa se emita titluri de proprietate.

De asemenea, el a facut afirmatia ca, constituirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor din Delta Dunarii ramane preocuparea institutiei pe care o coordoneaza.

In ceea ce priveste controlul legalitatii actelor administrative, Ion Vărgău a mentionat ca de la inceputul anului au fost verificate 15.700 de dispozitii ale primarilor si 1.494 hotarari ale consiliilor locale, in total- 17.194 de acte administrative verificate.

In prezent, pe rolul instantei de contencios administrativ, ca urmare a actiunilor inaintate de Prefectura judetului Tulcea, au fost atacate 5 acte administrative.

Motivul pentru care institutia Prefecturii a atacat respectivele acte consta in faptul ca, actele administrative au fost emise sau adoptate cu incalcarea Legii 215/2001 privind administratia publica locala.

Tot in cadrul conferintei de presa, prefectul judetului, Ion Vărgău a dat publicitatii mesajului primit de la Ambasada Austriei la Bucuresti privind despagubirile acordate de catre Fondul Austriac de Reconciliere pentru fostii sclavi si condamnati la munca fortata in timpul regimului national-socialist
din acesta tara.

Referitor la autorizatiile de colectare a deseurilor reciclabile, Ion Vărgău a precizat ca pana la data de 31 august 2003, erau autorizaţi pentru desfăşurarea activităţii de colectare a deseurilor industriale reciclabile un număr de 28 agenţi economici, însumând 39 de puncte de colectare.

domeniu: