Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Prefecturi

Angajată a Prefecturii municipiului Bucureşti, prinsă luând mită

Comunicat remis de Prefectura municipiului Bucureşti, agenţiei noastre, astăzi 20 decembrie, privind flagrantul realizat astăzi în cadrul acestei instituţii: 'În urma unui flagrant realizat astăzi de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Irina Moldovan, salariată a instituţiei noastre, a fost prinsă primind suma de 10.000.000 lei de la o persoană căreia îi promisese că va interveni la conducerea unei primării de sector în vederea angajării pe un post corespunzător pregătirii sale.

Datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou la Muzeul Naţional al Satului

Sâmbătă, 18 decembrie 2004, orele 12:00, Prefectura Municipiului Bucureşti vă invită la întâlnirea cu datinile şi obiceiurile de Crăciun şi Anul Nou incluse în programul intitulat „Florile Dalbe” ce se vor desfăşura la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.
În program vor fi interpretate colinde şi colindiţe de către colindători din toate zonele ţării, diferite jocuri de tradiţie din cultura populară românească precum căiuţii, dubaşii, jocul caprei, mascaţii, pluguşorul şi un recital al formaţiei Meloritm.

Vizita consulului Germaniei la Timişoara, în judeţul Satu Mare

Aflat la prima vizită sa în judeţul Satu Mare, consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, Rolf Maruhn, a fost primit, în data de 30 noiembrie, de prefectul Valer Marian. La întâlnire au mai fost prezenţi subprefectul şi secretarul general al Prefecturii, Rudolf Riedl şi Octavian Lazin, precum şi conducerea filialei Satu Mare a Forumului Democrat German. Prefectul Marian i-a prezentat diplomatului german o succintă informare privind judeţul Satu Mare, evoluţia principalelor sectoare economice şi cele mai importante obiective de investiţii cu capital german din judeţ.

Platouri destinate comercializării produselor Sărbătorilor de iarnă în sect. 3

În perioada 1 decembrie 2004 - 3 ianuarie 2005, Primăria Sector 3 va amenaja trei platouri destinate comercializării produselor Sărbătorilor de iarnă. Locatia primului platou se afla la intersectia bd-ului Liviu Rebreanu - bd. Nicolae Grigorescu - Metrou Titan, unde vor fi amplasate jocuri distractive pentru copii (carusel, calusei), un minibazar, 10 casute tip camping precum si 10 masute unde agentii economici isi vor putea comercializa produsele specifice Sarbatorilor de iarna.

Inaugurarea parcului Sf. Gheorghe Nou 'Km 0'

Astăzi, orele 12.30, primarul Liviu Negoiţă inaugurează parcul Sf. Gheorghe Nou („km. 0”). Actiunea de reabilitare a durat trei luni de zile si a constat in salubrizarea a 5000 mp de spatiu verde, imprejmuirea ansamblului, cu un nou gard, in lungime totala de 390 m.

Totodata, soclul de piatra a fost refacut (195 mp.) precum si aleile in suprafata de 790 mp.

Revigoarea relaţiilor dintre judeţul Satu Mare şi landul Baden-Wurtenberg din Germania

În data de 23 noiembrie, prefectul Valer Marian l-a primit pe Helmut Berner, preşedintele Asociaţiei Şvabilor Sătmăreni, organizaţie cu sediul în Ravensburg, Germania, la întâlnire fiind prezenţi Ştefan Kaizer, vicepreşedintele filialei judeţene Satu Mare a Forumului Democrat German, şi Iosif Holczli, preşedintele Fundaţiei Sătmărene pentru Cooperare Internaţională.

Guvernul României sprijină dezvoltarea turismului maramureşean

Guvernului României sprijină dezvoltarea turismului maramureşean prin alocarea de fonduri necesare autorităţilor publice locale pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea zonei turistice Luna Şes-Borşa”. Impactul estimat al proiectului este materializat prin oferirea de soluţii viabile de dezvoltare la activităţile de minerit. „Dezvoltarea zonei turistice Luna Şes-Borşa” îmbină eforturile judeţelor Maramureş şi Satu Mare de a dezvolta noi facilităţi în industria turistică.

Prefectul de Satu Mare verifică sesizările cetăţenilor formulate în petiţii şi audienţe

În virtutea atribuţiilor conferite de Legea nr. 340/2004 privind instituţia prefectului şi conform programului de activitate pe anul în curs, în data de 18 noiembrie, prefectul Valer Marian s-a deplasat la primăriile din comunele Terebeşti, Craidorolţ, Santău şi Săuca pentru a verifica sesizările formulate de cetăţeni în cadrul audienţelor sau prin petiţii şi conduita funcţionarilor din primării, poliţiştilor, pădurarilor, medicilor de familie şi medicilor veterinari ş.a.

Ministrul de Finanţe, Mihai Tănăsescu, vizitează Maramureşul

Ministrul finanţelor publice Mihai Nicolae Tănăsescu vizitează vineri, 19 noiembrie a.c., judeţul Maramureş. Programul vizitei în judeţul Maramureş a ministrului finanţelor publice include întâlniri cu prefectul Viorel Deghid şi cu şefii serviciilor deconcetrate. Ministrul Mihai Nicolae Tănăsescu va purta discuţii despre economia judeţului cu 100 de oameni de afaceri maramureşeni.

1.398.000 buletine de vot vor fi tipărite în Maramureş

Grupul tehnic judeţean, constituit prin ordinul prefectului, pentru realizarea acţiunilor prevăzute în legislaţie pentru alegerile parlamentare şi a Preşedintelui României s-a întâlnit astăzi, 9 noiembrie a.c., cu prefectul Viorel Deghid, preşedintele BEJ, Ioan Sciuchin şi membrii comisiei tehnice judeţene pentru a analiza etapele din programul calendaristic şi organizarea alegerilor generale în judeţul Maramureş. Programul calendaristic cu privire la realizarea etapelor şi acţiunilor pentru alegerile generale şi prezidenţiale în Maramureş se derulează fără probleme.

Termenul pentru depunerea actelor conform Legii 290/2003 a fost prelungit

Pentru evitarea inutilă a aglomeraţiei la Biroul Registratură al Prefecturii Municipiului Bucureşti, facem precizarea că, Guvernul a decis prelungirea cu 6 luni, respectiv până la data de 14 mai 2005, a perioadei în care cei îndreptăţiţi pot depune actele doveditoare ale proprietăţii pentru acordarea despăgubirilor sau compensaţiilor conform Legii 290/2003 pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa.

Şedinţa Comisiei Consultative a judeţului Hunedoara

În data de 15 noiembrie 2004 orele 11, va avea loc şedinţa Comisiei Consultative a judeţului Hunedoara, cu următoarea ordine de zi: a) informare privind activitatea de asistenţă socială coordonată de către Consiliul judeţean Hunedoara;

b) raport asupra activităţii Inspectoratului judeţean de Protecţie Civilă în anul 2004;

c) informare privind activitatea Centrului militar zonal în anul 2004;

d) raport asupra activitatii Comandamentului judeţean de Jandarmi în anul 2004;

Prefectul de Satu Mare, în control în triunghiul Cămârzana- Târşolţ- Bixad

În virtutea atribuţiilor conferite de Legea nr. 340/2004 privind instituţia prefectului şi conform programului de activitate pe anul în curs, în data de 11 noiembrie, prefectul Valer Marian s-a deplasat la primăriile din comunele Cămârzana, Târşolţ şi Bixad pentru a verifica sesizările formulate de cetăţeni în cadrul audienţelor sau prin petiţii şi conduita funcţionarilor din primării, poliţiştilor, pădurarilor, medicilor de familie şi medicilor veterinari, ş.a.

Prefectura Maramureş a luat măsuri pentru combaterea birocraţiei

Prefectura Maramureş a luat măsuri de aplicare şi respectare în teritoriu a Hotărârii de Guvern nr.1723/2004, referitoare la programul de măsuri pentru combaterea birocraţiei în relaţiile cu publicul. Programul stabileşte ca în zilele lucrătoare să se asigure, cel puţin trei zile pe săptămână, un program prelungit al serviciilor de relaţii publice la autorităţilor administraţiei publice locale şi al serviciilor publice deconcentrate. De asemenea, serviciile de relaţii cu publicul îşi vor desfăşura activitatea şi în zilele de sâmbătă.

Vizita unei delegaţii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în judeţul Constanţa

Astazi, 9 noiembrie 2004, Prefectura judetului Constanta a fost gazda unei delegatii din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, condusa de Mike Hancock, membru al Parlamentului Britanic si Raportor al Comisiei Europene pentru Rusia, Ucraina si Belarus. Acesta a fost insotit de o serie de oameni de afaceri, reprezentand importante firme britanice.
Alaturi de prefectul judetului, Gheorghe Martin, au fost prezenti
presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel
Constantinescu si primarul Municipiului Constanta, Radu Stefan Mazare.

Prefectul Capitalei a dispus prelungirea programului biroului Registratură

Pentru evitarea aglomerării şi a situaţiilor neplăcute, având în vedere că termenul de expirare a depunerii documentelor doveditoare conform Legii nr. 290/2003, privind acordarea de compensaţii sau despăgubiri cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa, este de 15.11.2003, Prefectul Capitalei Dan Darabont a dispus prelungirea programului biroului Registratură, camera 14, parter, pentru zilele de sâmbătă şi duminică între orele 08:00 - 12:00.

La BEJ Maramureş, 13 formaţiuni politice au depus liste complete

13 formaţiuni politice au depus liste complete la Biroul Electoral Judeţean Maramureş. Grupul tehnic judeţean, constituit prin ordinul prefectului, pentru realizarea acţiunilor prevăzute în legislaţie pentru alegerile parlamentare şi a Preşedintelui României s-a întâlnit astăzi, 9 noiembrie a.c., cu prefectul Viorel Deghid, vicepredintele BEJ, Georgeta Mureşan şi membrii comisiei tehnice judeţene pentru a analiza etapele din programul calendaristic şi organizarea alegerilor generale în judeţul Maramureş.

Maramureş: Reabilitarea unităţilor sanitare, beneficiare de fonduri de la Guvern

Prefectura Maramureş solicită începerea lucrărilor de reabilitare a unităţilor sanitare beneficiare de fonduri guvernamentale. Prefectura Maramureş a solicitat primăriilor din Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare şi Dragomireşti să procedeze de urgenţă la demersurile necesare pentru începerea lucrărilor de reabilitare a unităţilor de asistenţă medico-socială, beneficiare de fonduri guvernamentale.

Acţiuni de pregătire a alegerilor din noiembrie 2004

Miercuri, 10 septembrie 2004, orele 13:00, va avea loc, la sediul Prefecturii municipiului Bucureşti, o conferinţă de presă susţinută de Prefectul Capitalei, Dan Alexandru Darabonţ, şi membrii Comisiei de Transparenţă în Alegeri. Vor fi comunicate măsurile organizatorice şi stadiul realizării acţiunilor de pregătire a alegerilor parlamentare şi prezidenţiale dipuse în şedinţa comună a Comitetului Operativ Consultativ, a Comisiei Tehnice şi a Comisiei de Transparenţă în Alegeri.

Agenda de lucru a Prefecturii Satu Mare

În data de 8 noiembrie, prefectul Valer Marian a prezidat săptămânala şedinţă a Comitetului Operativ Consultativ Satu Mare, în cadrul căreia au fost analizate principalele probleme din judeţ. Prefectul Marian a solicitat Consiliului judeţean să-şi clarifice poziţia în problemele litigioase privind sediile Uniunii „Vatra Românească”, Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi Bibliotecii judeţene, precum şi referitor la Teatrul de Nord şi să prezinte un punct de vedere până la şedinţa de săptămâna viitoare.

Memoriu înmânat de greviştii din primărie prefectului de Satu Mare

În cadrul marşului organizat în data de 5 noiembrie de funcţionarii din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, aflaţi în grevă generală, o delegaţie condusă de Florin Găzdac, liderul sindicatului „Mintia”, a fost primită de prefectul Valer Marian. Cu această ocazie, i-a fost înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu un memoriu cuprinzând principalele revendicări ale greviştilor.

Prefectul a luat act de acest memoriu şi a transmis o informare la Guvern cuprinzând lista revendicărilor sindicaliştilor din primărie.

Deplasarea prefectului de Satu Mare în satele de moţi din jurul Careiului

La invitaţia preşedintelui onorific al Societăţii culturale „Avram Iancu”, filiala Satu Mare, Ioan Bâtea, în data de 5 noiembrie, prefectul Valer Marian s-a deplasat în câteva sate locuite de moţi din zona Careiului. Au fost vizitate satele Ianculeşti (unde a participat şi primarul municipiului Carei, Beko Tamas), Horea (fiind prezent primarul comunei Sanislău, Călin Mateş) şi Scărişoara (cu participarea primarului comunei Pişcolt, Iosif Doboş).

Prefectura Bucureşti urgentează repartizarea locuinţelor din Cartierul Brâncuşi

În urma avizului favorabil acordat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului privind criteriile care stabilesc ordinea de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţă şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, aprobate prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 6 municipiul Bucureşti, nr. 125/28.10.2004, Prefectul Capitalei Dan Darabont a dispus verificarea şi emiterea de urgenţă a avizului respectivei hotărâri.

Satu Mare: Relaţii tensionate între viceprimar şi şeful postului de poliţie din Cămârzana

La audienţele acordate la sediul Prefecturii în data de 2 noiembrie, prefectul judeţului Satu Mare, Valer Marian, a primit un număr de 40 de cetăţeni. Chiar dacă sesizările privind aplicarea legilor fondului funciar au fost principalele probleme cu care cetăţenii s-au prezentat în faţa prefectului judeţului Satu Mare, totuşi o pondere destul de mare au avut-o solicitările pentru obţinerea unei locuinţe sau alocarea unor ajutoare financiare pentru familiile cu mulţi copii iar părinţii nu au un loc stabil de muncă, aceste cazuri fiind predominant în mediul rural.

Darabont i-a cerut lui Băsescu să urgenteze lucrările de reabilitare a carosabilului

Având în vedere aproprierea sezonului rece, Prefectul Capitalei Dan Darabont a solicitat Primarului General Traian Băsescu, urgentarea lucrărilor de reabilitare a carosabilului aflate în desfăşurare pe arterele: şos. Viilor, şos. Giurgiului, şos. Chitilei, str. Băiculeşti, str. Radu Beller, str. Batiştei, şos. Iancului, bd. Lacul Tei, str. Teiul Doamnei, str. Vasile Lascăr, bd. I.G. Duca, Calea Plevnei, Pasaj Victoria şi bretelele laterale, piaţa Foişorul de Foc şi Calea 13 Septembrie, bd.

În Sectorul 6, 17 construcţii provizorii, dezafectate în luna octombrie 2004

In luna octombrie a.c., din dispozitia Primarului Aliantei D.A. al Sectorului 6, Cristian Poteras, inspectorii Serviciului Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Sectorului 6 au dezafectat 17 constructii provizorii tip chioscuri, tarabe, baraci si tonete. Verificarile in teren continua si saptamana aceasta, pentru eliberarea domeniului public sau privat de pe toata raza sectorul. Cu ajutorul A.D.P.