Premierul o dă la întors în privinţa candidaturii lui Iliescu

Solicitat să-şi clarifice punctul de vedere în privinţa candidaturii lui Ion Iliescu la funcţia de preşedinte al României, premierul Adrian Năstase a declarat că nu aceasta este problema numărul unu a Guvernului la această oră. Prezent la Consfătuirea privind strategia naţională în domeniul apelor, premierul Adrian Năstase a fost solicitat să-şi explice poziţia în legătură cu declaraţia surprinzătoare făcută în urmă cu câteva zile, privind o nouă candidatură a preşedintelui Iliescu la funcţia prezidenţială.

În răspunsul său, Năstase a subliniat că a făcut declaraţia menţionată doar în calitate de simplu 'cetăţean'. Ca premier al Guvernului României, el a declarat că echipa pe care o conduce are cu totul alte priorităţi la această oră, şi a enumerat summitul de la Praga, din noiembrie, şi negocierile pentru admiterea în Uniunea Europeană.

'După ce vor fi rezolvate aceste probleme, sunt sigur că vom găsi un om capabil să ne reprezinte în calitate de candidat la funcţia prezidenţială, în 2004', a mai spus el. De remarcat că premierul a făcut clarificările menţionate în prezenţa preşedintelui Ion Iliescu, la finele consfătuirii amintite.

domeniu: 
categorie: