Premiu de prestigiu pentru Electrica S.A

În ziua de 25 martie 2004, a avut loc decernarea Premiilor pentru Patrimoniul Cultural Naţional pe anul 2003. Ministerul Culturii şi Cultelor şi Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor au acordat, cu acest prilej, Muzeului Tehnic Naţional premiul „Dimitrie Leonida – patrimoniul tehnic” pentru proiectul „75 de ani de la prima expoziţie naţională de electricitate”. Proiectul premiat - ”Manifestările de la aniversarea a 75 de ani de la initierea primei expozitii de electricitate din Romania si a 120 de ani de la nasterea lui Dimitrie Leonida” - a fost realizat de Societatea Comerciala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Electrica S.A., care are in structura Muzeul National Tehnic. SC Electrica S.A., continuatorul activităţii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice începută cu 120 de ani în urmă, dovedeşte preocupări nu numai
în domeniul tehnicii, dar şi în cunoaşterea şi ocrotirea moştenirii trecutului acestuia, manifestand o grijă deosebită pentru comorile cuprinse în acest muzeu şi desfasurand numeroase acţiuni de popularizare şi cunoaştere, în beneficiul publicului larg din România şi în special al tinerilor.

Acest premiu recunoaşte meritele tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului, oameni de suflet care au dat dovadă de un înalt profesionalism, multă abnegaţie şi daruire, continuand traditia muzeului privind realizari deosebite, avand in vedere faptul ca, in urma cu doi ani, Muzeului Tehnic i-a fost acordat Premiul pentru Proiectul „Istoria Creativitatii Romanesti”.

Pentru premiul acordat a mai fost nominalizat „Muzeul Naţional al Agriculturii” cu proiectul „Maşina de cusut”, juriul alegând ca fiind cel mai bun proiectul Muzeului Tehnic National „Dimitrie Leonida”.

La festivitatea de decernare a premiilor au participat Ministrul Culturii şi Cultelor, Academician Răzvan Theodorescu, prof. dr. Ioan Opriş, Ministru Secretar de Stat la Ministerul Culturii şi Cultelor, reprezentanţi ai Academiei Române, ai Parlamentului, ai numeroaselor instituţii muzeistice din ţară şi străinătate, ai ambasadelor străine din România, personalităţi marcante ale mediului cultural, social, economic şi politic din ţara noastră.

domeniu: 
categorie: