Preşedintele Comisiei Europene apreciază eforturile României pentru integrare

Vizita de lucru a premierului Adrian Nastase la Bruxelles a continuat cu o intalnire a delegatiei oficiale romane cu Romano Prodi, presedintele Comisiei Europene. Pe agenda dialogului bilateral s-a aflat o tematica subsumata eforturilor programatice ale Romaniei pentru integrare. Au fost relevate aspecte referitoare la reforma justitiei, administratiei, functionalitatea economiei de piata.
In cadrul declaratiei publice, Romano Prodi a afirmat: „avem de impartit un viitor comun in domeniul economic, al politicii externe si in cel al securitatii”. Recunoscand progresele Romaniei, Romano Prodi a subliniat ca recenta Lege anti-coruptie reprezinta un important pas inaninte, „o adevarata revolutie in domeniu”.

La randul sau, declarand ca Romania priveste cu optimism spre 2007, Adrian Nastase a marturisit disponibilitatea tarii noastre de a se implica si de a investi in constructia acestui viitor. Primul-Ministru roman va remite interlocutorilor sai de astazi varianta in limba engleza a Legii anti-coruptie.

Programul vizitei delegatiei romane contine o intrevedere cu Pat Cox, presedintele Parlamentului European, urmata de Reuniunea speciala a Comitetului Executiv de Integrare Europeana.

domeniu: 
categorie: