Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie se plânge că nu a fost consultat

Preşedintele instanţei supreme, Paul Florea, susţine că nu a fost consultat cînd a fost elaborată ordonanţa de urgenţă prin care Curtea Supremă de Justiţie este transformată în Curte de Casaţie. Preşedintele CSJ afirmă că nu are nici resurse umane şi nici logistică pentru a judeca toate recursurile civile care vor asalta instanţa supremă.
Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie vor avea de rezolvat mai multe dosare pentru că ei vor trebui să judece toate recursurile formulate de părţi în cauzele civile. În acest fel instanţa supremă va deveni şi Curte de Casaţie. Preşedintele CSJ, Paul Florea, nu a fost consultat cînd această ordonanţă a fost elaborată.

Instanţa supremă ar avea nevoie de încă 100 de judecători şi un alt spaţiu mult mai mare pentru a putea să facă faţă valului de dosare, care vor ataca diciziile instanţelor inferioare cu recurs, în cauzele civile.

Ordonanţa privind recursul în materie civilă va fi funcţionabilă din anul 2004, astfel încît, reprezentanţii justiţiei nu au cerut părerea celorlalte oficialităţi. Reprezentanţii ministerul de Justiţiei nu au comentat afirmaţiile preşedintelui CSJ, Paul Florea. Proiectul de lege, privind Curtea de Casaţie, a fost preluat după justiţia franceză, unde această instituţie funcţionează de peste 100 de ani.

domeniu: 
categorie: