Preşedinţii birourilor elecorale din sectorul 3 au primit buletinele de vot

Presedinţii birourilor electorale ale celor 235 de sectii de votare de pe raza sectorului 3 au primit astazi buletinele de vot si listele electorale pentru referendumul national din 18-19 octombrie. Primaria sectorului 3 a asigurat mijloacele necesare transportarii in conditii de maxima securitate a acestor materiale. Reamintim ca o Comisie tehnica de coordonare, infiintata la nivelul administratiei locale a sectorului 3 asigura si supravegheaza aplicarea prevederilor Legii nr. 3/2000 si Legii 375/2003. Potrivit dispozitiei primarului Eugen Plesca s-au stabilit coordonatorii directi in relatia Consiliului local al sectorului 3 cu Prefectura municipiului Bucuresti si Primaria municipiului Bucuresti, dar si cu Ministerul Administratiei si Internelor, Directia Informatizata a Persoanei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Justitiei, Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul Municipal Sector 3; au fost desemnate persoanele care vor asigura consultanta juridica pentru membrii birourilor sectiilor de votare; s-au stabilit responsabilii cu aprovizionarea tehnico-materiala, precum si persoanele care, impreuna cu efective din cadrul Politiei Romane si a Corpului gardienilor publici si Jandarmeriei vor asigura paza.
In cadrul Primariei sectorului 3 au fost luate masuri pentru asigurarea serviciilor de permanenta pe toata durata desfasurarii referendumului national. Membrii birourilor sectiilor de votare au la dispoziţie patru linii telefonice - 3264351, 3222690, 3227484, 3264350 - pentru a solicita, 24 de ore din 24, orice fel de lamuriri privind desfasurarea votului sau a semnala, daca e cazul, situatii speciale inregistrate pe parcursul celor doua zile.
De asemenea, la dispozitia cetatenilor se va afla, ca de obicei dispeceratul care functioneaza non-stop - la telefon 9854 vor fi furnizate detalii legate de adresele sectiilor de votare si de strazile arondate; de asemenea, vor fi preluate operativ orice sesizari privind desfasurarea referendumului.

domeniu: