Primăria Sectorului 1, în alertă pentru ninsoare!

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a convocat, luni, Comandamentul Local pentru Deszăpezire, informează un comunicat de presă al Primăriei sect. 1, remis AMOS News.

Edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, a solicitat firmei Romprest - prestatorul serviciului de salubritate şi societatea responsabilă cu deszăpezirea străzilor de pe raza Sectorului 1 - să intervină pentru îndepărtarea efectelor provocate de ninsoare şi pentru prevenirea formării poleiului pe străzi, având în vedere prognoza meteo pentru această perioadă.

Potrivit documentului de presă, prioritare vor fi arterele principale ale Sectorului 1, în special cele pe care ciculă mijloace de transport în comun, precum şi străzile în pantă, cele trei pasaje rutiere din Sectorul 1 (pasajele Jiului, Constanţa şi cel de la Piaţa Victoriei), străzile care fac legătura între diverse artere principale şi străzile pe care se află obiective sociale (spitale, secţii de Poliţie, Pompieri, Salvare, şcoli, grădiniţe etc).

"Peste 1,1 milioane de metri pătraţi de carosabil sunt prioritare în activitatea de deszăpezire şi prevenire a formării poleiului. Am cerut societăţii Romprest să aibă pregătite echipajele şi să intervină astfel încât, la început de an, bucureştenii să poată circula în condiţii normale", a precizat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

De asemenea, primarul Andrei Chiliman a solicitat Serviciului de Inspecţie şi Poliţiei Comunitare să amendeze societăţile de construcţii care nu respectă normele de organizare a şantierelor şi murdăresc carosabilul.

"Fenomenul cunoscut sub denumirea de mâzgă apare din cauza mizeriei lăsate pe carosabil de utilajele firmelor de construcţii. Vom amenda toate societăţile de construcţii care nu respectă normele de organizare a şantierelor şi murdăresc drumurile publice", a mai spus primarul Andrei Chiliman.

Pentru sezonul rece 2007–2008, Romprest poate interveni cu peste 60 de utilaje şi 220 de muncitori - împărţiţi în 38 de echipaje - pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi cu peste 400 de tone de soluţii antiîngheţ, se mai arată în documentul de presă.

domeniu: 
categorie: