Primaria Sectorului 6 da O.K.-ul comercializarii produselor pentru sarbatori

Serviciul Comercial din cadrul Primariei Sectorului 6 va incepe din aceasta saptamana, mai exact din data de 28 noiembrie, eliberarea autorizatiilor de comercializare a produselor specifice sarbatorilor de iarna. In aceasta categorie intra cadouri, produse cosmetice, jucarii, podoabe pentru brazi, aranjamente florale, felicitari. Autorizatiile vor fi valabile pana la data de 31 decembrie 2002. Actele necesare pentru obtinerea autorizatiei sunt: certificatul de inmatriculare - in cazul S.R.L.-urilor, autorizatia Decret Lege 54/1990, sau buletinul de identitate.

In cazul persoanelor care solicita autorizatia de comercializare doar pe baza B.I., acestea trebuie sa prezinte o chitanta doveditoare de plata a impozitului pe venit, eliberata de Administratia Financiara Sector 6.

Ø Brazii
Autorizatia pentru comercializarea brazilor se elibereaza tot din data de 28 noiembrie si va fi valabila pana la data de 31 decembrie. Autorizatia se elibereaza pe baza certificatului de inmatriculare pentru S.R.L.-uri; autorizatia Decret Lege 54/1990 sau certificatul de producator. Actele necesare sunt: factura din care sa rezulte provenienta marfii, autorizatia de mediu, iar conditia obligatorie este ca brazii sa fie stampilati.

Comercializarea brazilor se va face doar in locurile special amenajate de catre Administratia Pietelor Sector 6, pe platformele din incinta pietelor sectorului, unde comerciantul poate ocupa 5 m2 pentru desfacerea si vanzarea marfii.

Pentru toate aceste tipuri de produse se va achita o taxa de 467.283 de lei pentru autorizatia de comercializare eliberata de Primaria Sectorului 6, precum si o taxa de ocupare a domeniului public la Administratia Pietelor, pentru 2 m2 - in cazul cadourilor si a celorlalte produse specifice, si pentru 5 m2 - in cazul brazilor.

Ø Petardele
Vor putea fi vandute doar in perioada 27 - 31 decembrie, iar autorizatiile vor fi eliberate de Servicul Comercial din Primaria Sectorului 6 in zilele de 23-24 decembrie. Se vor plati aceleasi taxe ca si pentru comercializarea cadourilor de sezon, iar actele necesare sunt: certificatul de inmatriculare, in cazul S.R.L-urilor; buletinul de identitate, pentru persoanele fizice, sau autorizatia Decret Lege 54/1990. Documentele trebuie sa fie insotite de autorizatiile de la Protectia Muncii si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, pentru depozitarea si vanzarea produselor de acest tip.

Comercializarea petardelor este autorizata doar in zona pietelor sau a complexelor comerciale din incinta pietelor.

domeniu: 
categorie: