Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Primarii din judeţul Arad, verificaţi dacă sunt pregătiţi pentru inundaţii

Prefectura judeţului Arad a demarat o serie de controale la primării, după ce pe adresa instituţie a sosit o avertizare meteorologică din partea Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor. Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ, care pot ajunge în acest sfârşit de săptămână până la 20-25 litri/metru. Potrivit celor afirmate de Carmen Ila, secretar general al Prefecturii Arad, avertizarea a fost transmisă tuturor primăriilor din judeţ, pentru a se lua măsuri care se impun în aceste cazuri. „Începând de vineri şi până duminică noaptea, doi inspectori din cadrul Prefecturii vor verifica pe teren dacă este asigurat serviciul de permanenţă în Primării şi dacă localităţile au fost pregătite pentru a face faţă volumului mare de precipitaţii“, a precizat Carmen Ila.

Secretarul general al Prefecturii a mai adăugat că, în eventualitatea în care se vor constata de către inspectori că nu au fost curăţate rigolele, că nu au fost săpate şanţuri de scurgere a apelor, primarii localităţilor respective vor fi aduşi de acasă şi obligaţi să convoace comitetele pentru situaţii de urgenţă.

„De asemenea, vom face controale telefonice la primăriile de pe raza judeţului să vedem dacă este asigurată permanenţa“, a mai adăugat Ila.

domeniu: 
categorie: