Primul-ministru: Fac apel la Parlament pentru adoptarea legilor care vizează reformele

Primul-ministru Emil Boc a făcut apel la adresa Parlamentului să adopte cât mai repede pachetul de legi promovate de Guvern, care vizează reformele în România.

Şeful Executivului a menţionat proiectul legii responsabilităţii fiscale, aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor, şi care ar trebui adoptat până la sfârşitul lunii martie, proiectul legii pensiilor, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă. 

“Dorim ca în această sesiune parlamentară, cele două Coduri să fie adoptate, astfel încât să poată intra în vigoare în 2011 întreg pachetul legislativ în domeniul justiţiei pentru a avea o justiţie mult mai eficientă, mai ieftină şi rapidă în raport cu cetăţeanul”, a declarat primul-ministru.

De asemenea, şeful Executivului a precizat că va intra în dezbatere parlamentară, luna viitoare, proiectul Legii Educaţiei Naţionale. “Este o lege extrem de importantă, care se află acum în faza dezbaterii publice, o lege care va modifica în bine educaţia românească, de la grădiniţă până al universitate”, a mai spus premierul Emil Boc.

Potrivit primului-ministru, Guvernul pregăteşte mai multe pachete de acte normative în domeniul administraţiei, sănătăţii, descentralizării. “Guvernul este decis să continue mersul reformelor structurale ale societăţii româneşti, reforme care ne asigură pe termen mediu şi lung că vom avea o ţară prosperă, demnă în UE. Acesta este un drum lung de parcurs pe care îl vom continua şi avem toată determinarea să facem acest lucru. Orice întoarcere înapoi ar însemna compromiterea şanselor României şi a brumei de stabilitate economică pe care o avem”, a asigurat primul-ministru.

 

domeniu: 
categorie: