Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Privatizare

AVAS a lansat la privatizare Electroputere S.A.

Cea mai mare societate comercială aflată încă în portofoliul AVAS va fi privatizată prin negociere pe bază de oferte. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a lansat la privatizare prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile, pachetul, deţinut de stat, de 62,826% din acţiunile S.C. ELECTROPUTERE S.A. Craiova. Data limită de depunere a ofertelor pentru cele 78.009.652 acţiuni care vor fi vândute a fost stabilită pentru 10 februarie 2005, ora 12. Potenţialii cumpărători vor depune ofertele finale, la sediul AVAS, în plic închis.

Sanitas Cluj reclamă o privatizare dubioasă

Centrul de Hemodializă din Cluj va fi privatizat. O firmă din Bucureşti a obţinut dreptul să înfiinţeze o clinică privată în sediul centrului clujean şi va prelua aparatura şi angajaţii acestuia. Sindicaliştii din Federaţia Sanitas Cluj susţin că afacerea a fost încheiată cu încălcarea legii. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a cedat un etaj din Centrul Regional de Hemodializă din Cluj unei firme private şi a decis să mărească substanţial sumele plătite pentru dializarea fiecărui pacient în parte.

Soarta Electroputere Craiova se decide la sfârşitul anului

Preşedintele Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului, Mircea Ursache, a declarat, astăzi, cu ocazia prezentării bilanţului anual al instituţiei, că privatizarea societăţii Electroputere Craiva se va face prin licitaţie publică, anunţul de privatizare fiind programat pentru sfârşitul anului. Cu circa două luni în urmă, Mircea Ursache declara că Electroputere este cea mai dificil de privatizat, în contextul în care are foarte mulţi angajaţi şi dimensiuni extrem de mari pentru a fi preluată de un singur investitor.

Modelul Roman SA, şi la Tractorul?

Cunoscutul om de afaceri Ioan Neculaie se arată interesat să investească şi în Tractorul SA. Mai mulţi patroni din Braşov discută formarea unui consorţiu local pentru preluarea Tractorul SA. Acelaşi model de privatizare s-a aplicat şi în cazul parcului industrial creat pe platforma Roman SA, care a fost prelaut de o asociaţie a oamenilor de afaceri Braşov pentru ca, până la urmă, conducerea societăţii să ajungă în mâinile lui Nicolae.

De astăzi, OMV a devenit acţionarul majoritar al Petrom

Astazi, 14 decembrie 2004, a avut loc transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor, vandute si subscrise de OMV la Societatea Nationala a Petrolului “Petrom” S.A. Bucuresti, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Comerţului.
In acest scop OMV a achitat sumele prevazute in Contractul de privatizare atat pentru pachetul de actiuni reprezentand 33,34% din capitalul social al societatii cat si pentru subscrierea aferenta majorarii de capital social.

AVAS a primit o ofertă pentru I.C.P.A.O. S.A. Mediaş

La sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, până luni, 13 decembrie 2004, termenul limită de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de AVAS la S.C. I.C.P.A.O. S.A. Mediaş, a fost primită o ofertă din partea ASOCIAŢIEI PAS CHIMGAZ Mediaş. Pentru a putea participa la negocieri ofertantul va trebui să facă dovada îndeplinirii urmãtorele criterii de precalificare:

1. Experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul cercetării şi consultanţei în inginerie chimică şi în efectuarea analizelor fizico-chimice;

OMV a plătit banii pentru achiziţionarea Petrom

În baza contractului de privatizare a Societăţii Naţionale a Petrolului PETROM S.A. semnat la data de 23 iulie 2004 între Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi OMV AKTIENGESELLSCHAFT din Austria aprobat prin Legea nr. 555/2004, OMV, la data de 7.12.2004, a virat în conturile deschise la sucursala din Bucureşti a ING Bank N.V.: - suma de 665.927.918,88 Euro reprezentand contravaloarea pretului de cumparare a pachetului de actiuni de 33,34% din capitalul social al societatii

Consiliul Concurenţei a deschis o investigaţie privind ajutorul de stat acordat SC ARIS SA Arad

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie din oficiu privind ajutoarele de stat acordate SC ARIS SA Arad, in baza HG nr. 874/2000 privind transferul actiunilor detinute de stat la aceasta societate din administrarea FPS in administrarea Ministerului Finantelor si a Legii nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii. Aceste masuri de sprijin financiar sunt considerate ajutoare de stat si intra sub incidenta Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Alianţa D.A. sesizează PNA în legătură cu declaraţiile lui Adrian Năstase privind PETROM

Alianta D.A. PNL-PD sesizează public Parchetul Naţional Anticorupţie să dispună cercetări cu privire la afirmaţiile lui Adrian Năstase, urmând a stabili dacă preţul plătit pentru privatizarea PETROM este unul subevaluat şi dacă s-au plătit comisioane către oficialii români în această tranzacţie, se arată într-un comunicat de presă al acestei structuri politice. De asemenea, Alianta D.A.

AVAS - încă 14 societăţi în curs de privatizare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului desfăşoară, în prezent, proceduri de privatizare pentru 14 societăţi comerciale la care este acţionar majoritar. Pentru S.C. GRIRO S.A Bucureşti – societate comercială inclusă în programul PSAL I – AVAS se află în negocieri cu consorţiul format din S.C. LAMINATE S.A., S.C. RELCO S.A., S.C. DUALMAN SRL şi ASOCIAŢIA SALARIAŢILOR S.C. GRIRO S.A.

În cadrul programului PSAL II, AVAS negociază privatizarea a două societăţi:

Privatizarea a încă două filiale Electrica a intrat în linie dreaptă

După ce compania ENEL a preluat două filiale ale SC ELECTRICA SA - BANAT şi DOBROGEA - alte două filiale ale societăţii româneşti urmează să-şi desemneze viitorii cumpăratori. S.C. ELECTRICA S.A. a primit ofertele financiare imbunatatite din partea celor doi investitori CEZ si E.ON pentru ambele filiale, S.C. “ELECTRICA MOLDOVA” S.A. si S.C. “ELECTRICA OLTENIA” S.A..

In prezent comisia de negociere analizeaza ofertele depuse in vederea evaluarii acestora.

Hidromecanica Braşov se privatizează după alegeri

Cei patru interesaţi de societatea Hidromecanica SA depun joi, la sediul Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului, ofertele finale pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni. Cei patru sunt: SIF Transilvania şi Lucian Gârbacea, cei doi ofertanţi participând şi la licitaţia anterioară, precum şi firmele Contactoare SA Buzău şi Electroaparataj SA Bucureşti, cele două firme participând pentru prima oară la licitaţiile pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni ale companiei braşovene.

Un consorţiu format din 5 companii a depus ofertă pentru GES Boldeşti Scăieni

La sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, până miercuri, 24 noiembrie 2004, termenul limită de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de AVAS la S.C. GES S.A. Boldeşti Scăieni, a fost primită o ofertă din partea unui consorţiu format din: · S.C. LAMINATE S.A.

· S.C. AEDIFICIA CARPATI S.A.

· S.C. SUPREMO CORPORATION S.R.L.

· S.C. UNIREA INTERNATIONAL TRADING 95 S.R.L

· ASOCIAŢIA PRO GES

A mai rămas doar un ofertant în cursa pentru privatizarea S.C. DOBROMIN S.A. Constanţa

În urma analizării documentelor de participare depuse de investitorii interesaţi de achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la S.C. DOBROMIN S.A. Constanţa, firma ALFA KAOLIN CONSORTIUM, Bulgaria, a fost eliminată de la negocieri. Astfel, în cursa pentru privatizarea societăţii din Constanţa a rămas Consorţiul format din S.C. METALEUROEST S.R.L. Câmpina, S.C. ELSID S.A. Titu, Asociaţia salariaţilor MINERUL Constanţa şi persoana fizică Gabriela Şerban.

RULMENTUL Braşov a trecut în proprietatea SIF Transilvania

Uzina braşoveană de rulmenţi a fost şi privatizată şi scutită de la plata dobânzilor şi penalităţilor pe care le avea până în data de 18 noiembrie a.c. Societatea Rulmentul SA a fost scutită de la plata dobânzilor şi penalităţilor de orice fel aferente obligaţiilor bugetare pe care le avea până la data de 18 noiembrie, considerată a fi data aprobării schimbului de acţiuni între Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului şi Societatea de Investiţii Financiare Transilvania, odată cu apariţia Legii 498 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.

Guvernul a dat o lege prin care TRACTORUL Braşov este bună doar pentru Landini

Condiţiile atractive de vânzare a uzinei sunt „rezervate” exclusiv italienilor. Deşi liderii de sindicat de pe platforma Tractorul SA afirmaseră că parlamentarii au adăugat actului normativ o specificare prin care AVAS era mandatat să vândă în condiţii deosebit de atractive pachetul majoritar de acţiuni nu numai concernului italian Landini SpA., ci şi altor posibili interesaţi de compania braşoveană, legea însă le-a oferit o surpriză de proporţii. AVAS a primit mandat pentru negocierea vânzării pachetului de acţiuni doar cu italienii.

Companiile OMV, Ruhrgas, Gaz de France şi Enel sunt 'bune de plată'

În plenul Camerei Deputaţilor, ieri, au fost adoptate trei legi importante privind privatizarea marilor societăţi din energetica românească: Petrom, Distrigaz Sud, Distrigaz Nord, Electrica Banat şi Electrica Dobrogea.
Cele trei acte normative au fost validate de 175 de deputaţi. Adoptarea acestor acte normative va permite finalizarea contractelor de privatizare semnate cu mari companii europene: OMV, Gaz de France, E.ON Ruhrgas şi Enel.

Au mai rămas doar 2 ofertanţi în cursa pentru privatizarea S.C. DOBROMIN S.A. Constanţa

În urma parcurgerii etapei de precalificare în cadrul procesului de privatizare a S.C. DOBROMIN S.A. Constanţa, în cursa pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la această companie au fost admişi pentru continuarea negocierilor doar doi ofertanţi, şi anume: · ALFA KAOLIN CONSORTIUM, Bulgaria;
· Consorţiului S.C. METALEUROEST S.R.L. Câmpina, S.C. ELSID S.A. Titu, Asociaţia salariaţilor MINERUL Constanţa şi persoana fizică Gabriela Şerban.

S.C. UZTEL S.A. Ploieşti a fost privatizată

A fost semnat, la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni pentru un pachet de 76,8745% din acţiunile S.C. UZTEL S.A. Ploieşti. Cumpărător este consorţiul format din Asociaţia „UZTEL” şi firma ARRAY PRODUCTS CO. LLC SUA. ELEMENTE DE SINTEZĂ

privind

vânzarea pachetului de acţiuni de 76, 8745% deţinut de A.V.A.S. la
S.C. UZTEL S.A. Ploieşti

- inclusă în psal -

Denumire: S.C. UZTEL S.A. Ploieşti

Capital social: 29.270.000 mii lei

AVAS a primit patru oferte pentru privatizarea S.C. DOBROMIN S.A. Constanţa

Până marţi, 16 noiembrie, termenul limită de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la S.C. DOBROMIN S.A. Constanţa, la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului au fost primite patru oferte. Ofertele sunt din partea:
· ALFA KAOLIN CONSORTIUM, Bulgaria;
· Consorţiului S.C. METALEUROEST S.R.L. Câmpina, S.C. ELSID S.A. Titu, Asociaţia salariaţilor MINERUL Constanţa şi persoana fizică Gabriela Şerban;

S.C. FORTPRES CUG S.A. Cluj a fost privatizată

Joi, 11 noiembrie 2004, a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni pentru un pachet de 92,8% din acţiunile S.C. FORTPRES CUG S.A. Cluj. Cumpărător a fost firma Industrialnai Soiuz DoNbassa Donetk din Ucraina.
Cumpărătorul s-a obligat ca minimum 70% din cifra de afaceri a societăţii să fie obţinută din activitatea principală a societăţii.

S.C. FORTPRES CUG S.A. Cluj a fost lansată la privatizare prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile în data de 26 iulie.

O singură ofertă pentru privatizarea S.C. SOMVETRA S.A. Gherla

Miercuri, 10 noiembrie 2004, termenul limită de depunere a documentelor de precalificare, de participare şi a ofertelor finale, la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului s-a înregistrat o singură ofertă pentru preluarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la S.C. SOMVETRA S.A. Gherla. Ofertantul interesat de preluarea a 51,98% din capitalul acestei companii este S.C. FEROMAT S.A. Bucureşti. S.C. SOMVETRA S.A. Gherla este o societate comercială mare, al cărei obiect de activitate îl reprezintă fabricarea articolelor din sticlă.

Apollo S.A. va fi scoasă în curând la privatizare

Administratorul special, numit de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului în temeiul prevederilor Legii 137/2001 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, anunţă convocarea adunării generale a acţionarilor S.C. APOLLO S.A. Deva, pentu data de luni, 22 noiembrie 2004. În cadrul AGA, vor fi discutate încetarea contractului de performanţă încheiat cu directorul general al societăţii, precum şi schimbarea consiliului de administraţie şi a comisiei de cenzori.

AVAS pregăteşte LAMINORUL Brăila pentru privatizare

Marţi, 09.11.2004, la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, a avut loc o întâlnire între liderul sindicatului LAMINORUL şi vicepreşedintele AVAS pe probleme de privatizare şi administrare societăţi comerciale. În cadrul întâlnirii s-au discutat probleme ridicate de sindicat privind funcţionarea S.C. LAMINORUL S.A. Brăila, precum şi măsurile ce vor fi luate de AVAS pentru accelerarea privatizării societăţii.

Patru investitori interesaţi de preluarea Hidromecanica Braşov

Luni, 8 noiembrie 2004, data limită pentru depunerea ofertelor de achiziţionare a 50,96% din capitalul social al S.C. HIDROMECANICA S.A. Braşov, la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului s-au înregistrat patru oferte din partea: = GIRBACEA LUCIAN NECULAE - persoană fizică;
= SIF TRANSILVANIA Braşov;
= S.C. CONTACTOARE S.A. Buzău;
= ELECTROAPARATAJ Bucureşti;

Societatea a fost lansată la privatizare prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile, în data de 25.10.2004.

'Ciucaş' va deveni o bere naţională

Această marcă va beneficia de o promovare deosebită. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei de Bere România, Octavian Buzoianu, a declarat, marţi, că procesul de fuziune a societăţii Aurora SA Braşov, achiziţionată în această vară de compania SABMiller, va încheia procesul de fuziune cu CRB până la sfârşitul acestui an. Practic, acest lucru înseamnă că societatea braşoveană nu va mai fi o societate cu statut juridic independent, ea urmând să fie parte a Companiei Române de Bere.

Patru ofertanţi pentru Hidromecanica Braşov

Luni a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni ale societăţii Hidromecanica SA. Pentru achiziţionarea pachetului de 50,97% din acţiunile uzinei braşovene s-au înscris în cursă SIF Transilvania, care mai deţine un pachet de 45% din acţiuni, omul de afaceri Lucian Gârbacea, care a mai avut o tentativă de a cumpăra uzina, Electroaparataj SA Bucureşti şi Contactoare SA Buzău.